Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Suzuki / Pariz: Suzuki oživlja ime IGNIS in prenavlja SX4 S-Cross
AVTOBLOG - Paris Motor Show 2016 - Suzuki  (15)

Pariz: Suzuki oživlja ime IGNIS in prenavlja SX4 S-Cross


V Parizu smo bili deležni pogleda na novega predstavnika podjetja Suzuki z imenom Ignis, kot tudi prenovljeno serijo SX4 S-Cross.

Suzuki Ignis

Ignis se po devetih letih vrača, tokrat v minimalistični zunanji obliki, kot tudi novim ekonomičnim pogonskim agregatom. Poganja ga namreč tradicionalen bencinski ali dizelski motor, v kombinaciji z pomožnim električnim SHVS motorjem (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki). Ta zagotavlja dodatno pogonsko moč, nudi pa tudi učinkovito polnjenje baterije. To seveda pomeni da bo nov Ignis zadovoljivo zmogljiv, a ob tem imel tudi učinkovito porabo goriva. Tudi vizualno je novi mestni malček zelo privlačen in se bo zoperstavil Fiat Pandi 4×4, saj bo imel možnost pogona na le sprednji dve kolesi ali pa na vsa štiri kolesa.

Poleg vozil, pa je bil na vpogled postavljen najnovejši BoosterJet motor podjetja Suzuki. Gre za motor z delovno prostornino enega litra z direktnim vbrizgom in turbino, ki poskrbita za izjemno nizko porabo bencina. Izdelan je bil v sklopu Suzukijevega namena izdelati lažjega in manjšega motorja, z dovolj moči in varčno porabo, poleg tega pa je motor tudi bolj odziven in mehko deluje. Na voljo pa je tudi močnejša različica s prostornino 1.4-litra delovne površine.

AVTOBLOG - Paris Motor Show 2016 - Suzuki  (7)

Ignis ki bo januarja na voljo za Evropski trg se bo razlikoval od tistega, ki je namenjen za Japonski trg. Je skoraj 15cm daljši od Japonskega brata in ima malenkostno spremenjene podrobnosti odbijačev. Vsesplošno pa novi Ignis že na prvi izgled deluje zelo obetavno in simpatično. Zaradi edinstvene oblike nima veliko direktnih konkurentov, poleg Fiat Pande Trekking in Cross, zato je veliko verjetnosti da bo ljudem všeč prav zaradi te edinstvenosti. Tehta le malenkost več kot 900 kilogramov, zato tudi ne potrebuje tako velikega motorja. Ravno pravi mestni avto.

Suzuki SX4 S-Cross

Poleg Ignisa pa je Suzuki predstavil tudi novo generacijo SX4 S-Cross, ki je bolj agresivnega videza kot prejšnja generacija. Izpopolnjena notranjost dviga tudi nivo kakovosti in značaja malega mestnega predstavnika. Na voljo sta 1-litrski in 1.4-litrski BOOSTERJET Turbo bencinska motorja z direktnim vbrizgom, ki sta nadomestila obstoječi 1.6-litrski bencinski motor. Kot že zgoraj omenjeno, bosta omogočila nižjo porabo in večjo efektivnost motorjev. Bistvena razlika pa je seveda v zunanjem izgledu, saj so nadgradili sprednji del za katerega sedaj pravijo da je bolj “specifičen”, ter opremljen z novimi LED žarometi.

Nove LED luči prav tako opazimo tudi na zadnjem delu vozila, sprememba pa je tudi v višini vožnje. Vozilo je dvignjeno 180mm od tal, kar je 150mm več kot prejšnji model. To omogoči lažjo in bolj sigurno izven-terensko vožnjo. Opremljen je tudi s panoramsko streho, ogrevanimi sedeži, ter naprednimi varnostnimi sistemi, ki so vse bolj pomembni med vsakdanjim mestnim manevriranjem.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://pharmacy24.com.ua

www.220km.net

https://ka4alka-ua.com