Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Pariz: Volkswagen predstavlja električno prihodnost
Volkswagen_Pariz (4)

Pariz: Volkswagen predstavlja električno prihodnost


Najbolj odmevno predstavljeno vozilo je velikosti Golfa in je popolnoma električno namenjeno varčni prihodnost z oznako I.D.

V sklopu Strategije 2025, v kateri bo Volkswagen predstavil več kot 30 električnih vozil do leta 2025 je na Pariškem avtosalonu še korak bližje k uresničitvi. Vozilo za katero pravijo, da je revolucionarno kot je bil nekoč Beetle, je bilo danes predstavljeno z imenom “I.D.” in pričakujemo lahko možnost dosega med 300 in 600 kilometri. Proizvodnja vozil se bo pričela leta 2019, prodaja pa se bo začela leta 2020. Gre za električni koncept velikosti Golfa in bo konkuriral bavarskem BMW i3. Osnovan je na novi MEB platformi, ki bo prva izmed osnov za VW produkcijska električna vozila.

Volkswagen_Pariz (3)

Po vseh aferah in škandalih podjetja Volkswagen, je tako glavni cilj podjetja izbrisati pretekle dogodke in ustvariti nove, bolj prijetne izkušnje. Električno podvozje je integrirano brez možnosti zamenjave, za bolj enostavno izdelavo in boljšo kompaktnost vozila. MEB platforma bo na voljo pri vseh podjetjih Volkswagen skupine, zato bodo zunanje oblike še kako pestre in raznolike. Vendar pa osnova ostaja enaka – električna in varčna. Podarili pa so tudi dva razloga, zaradi katerih bo I.D. še bolj privlačen bodočim kupcem.

Volkswagen_Pariz (5)

Prvi med njimi je preprostost. Volkswagen zagotavlja da bo razumevanje in ravnanje z vozilom mogoče spoznati v le nekaj minutah pri prodajalcu. To je popolno nasprotje proti vse več današnjim modelom vozil, ki so vse bolj zakomplicirani in težavni za ravnanje. I.D. pa bo zmožen enostavnega upravljanja in določanja ciljev, kot tudi nastavitve informacijsko-zabavnih sistemov. Drugi razlog pa je malce bolj zakompliciran, saj se osredotoča na izkušnjo potnika. Večinoma zato, ker bo vozilo avtonomno in niti ne bo potreboval voznika, zato bodo vsi v vozilu potniki. To pomeni da bo bolj pomemben zunanji videz in notranja opremljenost, kot sam občutek vožnje.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.niko-centre.kiev.ua

levitra generika kaufen