Prikaži kategorije
Domov / Avto Show / Pariz: WCOTY – Prvi Slovenec bo izbiral tudi svetovni avto leta!
WCOTY_Avto_Leta (4)

Pariz: WCOTY – Prvi Slovenec bo izbiral tudi svetovni avto leta!


Po zaključku včerajšnjih tiskovnih konferenc proizvajalcev vozil se je na razstavnem prostoru BMW odvila kratka konferenca na kateri so predstavili žirante ter oznanili začetek izbora za svetovni avto leta.

Pester dan tiskovnih konferenc se je včeraj ob 16. uri v Parizu zaključil na razstavnem salonu podjetja BMW, kjer je član nadzornega odbora Dr. Ian Robertson, ki je prav tako vodja prodaje in marketinga pri BMW, predstavil lanskoletnega zmagovalca svetovnega prestižnega avtomobila, BMW serije 7. Šesta generacija vozila je tako lansko leto prepričala žirante s svojim elegantnim izgledom, bogato prestižno opremo in neverjetno vozno zmogljivostjo. Zdaj pa so priprave na žreb svetovnega vozila leta za prihodnje leto, že v polnem teku. Tako smo danes usmerili pogled na 23 izmed 73 žirantov, med katerimi je prvič v zgodovini izbora svetovnega avta leta () tudi Slovenec Miloš Milač, ki je urednik portala Avto Finance.

WCOTY_Avto_Leta (12)

Žiranti bodo za prihodnje leto izbirali vozila petih različnih kategorij, v katere spadajo svetovni avto leta, svetovni prestižni/zmogljiv avto, svetovni zeleni avto, svetovna oblika avta in svetovni urbani avto. Seznam kategorij, žirantov in splošnega dogajanja si lahko ogledate na uradni spletni strani . Prve testne vožnje bodo opravljene že novembra v Los Angelesu, nato pa se bomo srečali na avtosalonu v Ženevi prihodnje leto marca, kjer bodo znani tudi že prvi trije najbolje uvrščeni vsake kategorije. Zmagovalci pa bodo znani na mednarodnem avtosalonu v New Yorku, 13. aprila prihodnje leto.

WCOTY_Avto_Leta (14)

Leto 2017 tudi oznanuje že 11. zaporedno leto sodelovanja žreba svetovnega avta leta z avtosalonom v New Yorku, ter že četrto leto da so “World Car Awards” dosegli prvo mesto na lestvici organizatorjev avtomobilističnih nagrad v smislu medijskega dosega. Mark Schienberg je predsednik mednarodnega avtosalona v New Yorku in je v intervjuju povedal: “Mednarodni avtosalon v New Yorku je ponosen na dejstvo, da z World Car Awards že tradicionalno sodeluje vrsto let. V zadnjih enajstih letih je ta program žrebanja med znamkami dosegel eno najprestižnejših nagrad na svetu.” Veselimo se torej dogajanja v sklopu izbora svetovnega avta leta in ob tem tudi čestitamo Milošu Milaču za uspešno uvrstitev med žirante.

Objavljamo pa tudi seznam vozil iz posameznih kategorij, katere bo 73 žirantov ocenjevalo do prihodnjega leta.

Svetovni avto leta:

Audi A5 / S5 Coupé
Audi Q2
Audi Q5
Buick LaCrosse
Buick Envision
Chevrolet Cruze
Chrysler Pacifica
Fiat/Abarth 124 Spyder
Honda Civic
Hyundai Elantra
Hyundai Genesis G80
Infiniti Q60
Jaguar F-PACE
Kia Cadenza
Kia Rio
Kia Sportage
Mazda CX-9
SEAT Ateca
Škoda Kodiaq
SsangYong Tivoli Air / XLV
Subaru Impreza
Toyota C-HR
Volkswagen Tiguan

Svetovni prestižni/športni avto leta:

Audi R8 Spyder
BMW 5 Series
Bentley Bentayga
Cadillac CT6
Cadillac XT5
Honda/Acura NSX
Hyundai Genesis G90
Lexus LC500
Lincoln Continental
Mercedes-Benz E-Class
Mercedes-AMG Roadster
Porsche Boxster Cayman
Range Rover Evoque Kabriolet
Volvo S90 / V90

Svetovni urbani avto:

BMW i3 (94 Ah)
Citroën C3
Citroën E-MEHARI
Ford KA+
Smart Brabus Range
Smart Cabriolet
Suzuki Baleno
Suzuki Ignis

Svetovni zeleni avto:

Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro
BMW 740e iPerformance
Chevrolet Bolt
Chevrolet Malibu Hybrid
Honda Clarity Fuel-Cell vozilo
Hyundai Ioniq, Kia Niro Hybrid
Mercedes-Benz GLC 350 e
Tesla Model X
Toyota RAV4
Toyota Prius Prime

Design leta:

  • Vsa sodelujoča vozila v zgornjih kategorijah so avtomatsko upoštevana v žreb design leta. Upoštevana so tudi vozila, ki niso kategorizirana.

Nekategorizirana vozila:

  • Mercedes-Benz razreda S kabriolet
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.topobzor.info

farm-pump-ua.com/sustaged.html

Нашел в интернете классный блог на тематику www.yarema.ua.