Prikaži kategorije
Domov / Avto Show / Pet najboljših avtomobilov na SEMA showu 2015
top_5_sema_2015_01

Pet najboljših avtomobilov na SEMA showu 2015


Najti in izbrati najljubši avtomobil med nekaj stotimi prisotnimi avtomobili na SEMA je zelo težka, skoraj nemogoča naloga, saj se tam najde nekaj za prav vsakogar.

Svojo lestvico najljubših 5 so objavili tudi na Autoguide.com, izbirati pa so morali med v blišč obdanimi, neverjetno predelanimi, celo »zarjavelimi«, na kratko raznolikimi in neverjetnimi vozili. Med vsemi različnimi primerki so izbrali naslednjih 5 favoritov:

5. KUHL Racing Nissan GT-R

Ta čudovit primerek si zasluži svoje mesto na lestvici zaradi ročno izdelanih gravur po celotni površini avtomobila. Da pa poleg gravur na srebrni podlagi še bolj izstopa, poskrbi paket razširjenih blatnikov in stranskih linij z ogromnimi zračnimi režami, barvno usklajena gromozanska aluminijasta platišča, velik zadnji spojler in ekstremno približanje tlom. Tudi motor je bil deležen nadgradnje, kar naredi avtomobil še bolj privlačen. Z namenom predstavitve na avto sejmu SEMA je bil pripeljan iz daljnega Tokia in dosegel svoj cilj – biti med najbolj pozornost vzbujajočimi avtomobili.

top_5_sema_2015_01

4. Rusty Slammington

Uvrščen med najboljše, pa vendar na prvi pogled najmanj primeren za popularen avtomobilistični show kot je SEMA. Vse se namreč vrti okrog bleščečih barvnih odtenkov in norih predelav, ta, BMW E28, pa izstopa s svojo unikatnostjo in edinstvenostjo v zarjavelem odtenku ter starinskem stilu. Bil je uničen v ognju, nato pa popolnoma restavriran v svojem rjavečem slogu.

Nikar pa naj vas ne zavede zgolj zunanji izgled. Pod imenom Rusty Slammington se skriva projekt podjetja Stance Works, z močjo pa ga oskrbuje vrstni šestvaljnik iz E34 M5, ki je bil modificiran in premore skoraj 500 konjskih moči.

top_5_sema_2015_02

3. Ludacrisova Acura Legend

Na prvi pogled povsem neprilagojeno vozilo v morju svetlečih low-riderjev in pretirno »nabitih« odbijačev je Acura Legend iz leta 1993, ki je v lasti znanega ameriškega raperja Ludacrisa. Legend je bil uničen v nesreči, po kateri je Acura takrat še ne slavnemu raperju pomagala obnoviti ter celo izboljšati njegovega povsem originalnega ljubljenčka. Kljub temu, da ima Ludacris privatno letalo in polno garažo boljših in novejših vozil, je Legend še vedno eno njegovih najljubših.

top_5_sema_2015_03

2. Starinski Mustang, obdan z ogljikovimi vlakni

Karoserija Ford Mustanga iz leta 1965, ki sta ga v svoje roke vzela t.i. Ringbrothers je narejena popolnoma iz ogljikovih vlaken, kar jima je za dokončanje projekta vzelo kar 3 leta. Obdan z razširjenimi blatniki in pokrovom motorja se v vsej svoji veličini bohoti 7,0-litrski motor z ogromnim turbinskim polnilnikom in osupljivimi 959 konjskimi močmi ter 1163 Nm navora!

Slednje številke so zadosten razlog, da se Mustang z lahkoto uvrsti med 5 najboljših. Poleg tega pa še izgleda fenomenalno.

top_5_sema_2015_04

1. Mazda Spyder in Speedster

Prvega mesta tokrat ni zasedel nek ekstravagantnež. Pravzaprav si ga delita dva, povsem preprosta, pa vseeno čudovita konceptna avtomobila izpod rok podjetja Mazda – MX-5 Spyder in Speedster. Z lahkoto ju lahko uvrstimo celo med najlepše Mazde do sedaj. Izgled pa ni vse, kar lepotici ponujata. Pri Mazdi obljubljajo, da sta na cesti odlični in še bolj zabavni, predvsem po zaslugi lažje gradnje, ki je celo lahkotnejša od osnovne različice MX-5. K izjemnemu izgledu prav gotovo pripomorejo starinski, retro detajli in poteze, ki so Mazdine oblikovalce navdihovale že od vsega začetka.

top_5_sema_2015_08

Vabljeni k ogledu videoposnetka njihovega izbora najboljših.

Vir:
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
220km.net

https://topobzor.info