Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Poročilo: Bo VW dizelske agregate nadomestil z hibridi?
vw-e-golf (4)

Poročilo: Bo VW dizelske agregate nadomestil z hibridi?


Številne govorice nakazujejo na to, da se Volkswagen pripravlja na popolno opustitev dizelskih agregatov in na mesto njih vpeljati hibridni pogonske sklope, prvi od njih bo na voljo v novi generaciji Golfa, ki prihaja v letu 2020. Novi pogoni bodo ponujali večje zmogljivosti s podobno ekonomičnostjo.

Volkswagnov šef je v nedavnem intervjuju za Auto Express namignil na možnost prihoda večih modelov mikro hirbidnih vozil. Čeprav se to morda sliši presenetljivo, se mora Volkswagen znebiti negativnega slovesa dizelske afere Dieselgate z posodobitvijo njihove motorne ponudbe, ki bo kupcem zagotovila ekonomično porabo brez dizelskih agregatov. Na mesto dizelskih agregatov bo tako kupcem na voljo kopica hibridnih izvedenk.

Nova generacija priljubljenega tekmeca v nižjem srednjem razredu – Golfa, bo imela pomembno vlogo pri uvajanju 48 voltnih baterij v električnih vozilih. Menim, da bomo morali dizelske agregate nadomestiti z mikro hibridnimi agregati v tem avtu; imeli bodo podobno porabo in boljše pospeške, za podobno oziroma nižjo ceno, je Diess povedal za Auto Express.

vw-e-golf (7)

To ni uradna potrditev, vendar pa lahko po besedah Herberta Diessa sklepamo, da se Volkswagen pripravlja na predstavitev novih rešitev, ki bodo nadomestile dizelske agregate v popularnih Volkswagnovih modelih. To se zna zgoditi že z prihodom osme generacije Golfa, ki bo javnosti razkrit predvidoma leta 2020. V novem Golfu lahko pričakujemo varčne bencinske motorje, ki bodo sodelovali z hibrdinimi sistemi, ki bodo imeli izboljšane baterije. Za Volkswagen bi to lahko pomenilo zmagovitno rešitev za vsakdanjo vožnjo, saj bi tak pogonski sklop združeval tako zmogljivosti kot nizko porabo. Na spletu krožijo govorice o tem, da bi lahko za hibridni pogonski sklop Volkswagen uporabil nedavno predstavljeni 1,5 litrski štirivaljni prisilno polnjeni bencinski agregat in električni motor, ki bo prispeval k hitrejšemu pospešku.

Zadnje čase se zdi da je Nemška avto industrija le prepoznala potencial hibridnih pogonskih sklopov, kar nakazuje zaostalost v primerjavi z ostalimi proizvajalci vozil. Že res, da je v preteklosti Volkswagen predstavil Passata in Golfa GTE, vendar pa sta predstavljala le malo število prodanih primerkov. Zahvaljujoč novi generaciji Golfa z hibridnim pogonskim sklopom, ki se lahko premakne tudi na Passata in Polota lahko Volkswagen v vsakem segmentu kupcem ponuja privlačna vozila.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
http://gepatite.com

best-cooler.reviews