Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Porsche / Porsche načrtuje hibridno različico modela 911!
porsche-911-hybrid (1)

Porsche načrtuje hibridno različico modela 911!


Avtomobilska industrija se iz dneva v dan spreminja in ravno tradicionalno naravnani navdušenci so pri teh spremembah najbolj “prikrajšani”. Namesto vedno večjih motorjev V8 in V12 so se pojavili manjši šestvaljniki, sedaj pa se uveljavljajo celo hibridni sistemi …

Sprememb bo deležen tudi nemški Porsche, ki sicer že dolgo časa ni spreminjal večje motorne tehnologije. Med zadnje večje novosti štejemo spremenjen način hlajenja, ki se je iz zračnega posodobil na vodno hlajenje motorja. Nedavno je Porsche svoje avtomobile začel opremljati celo s turbinsko podprtimi motorji; le-tega je bil najprej deležen novi 718 Boxster. Očitno je naslednji večji korak k naprednejši tehnologiji prav vpeljava hibridnega sistema v celotno floto vozil.

porsche-911-hybrid (6)

Hibridi seveda niso povsem novi za znamko Porsche. Hibridna Panamera se je že pojavila v dveh različicah, prvič leta 2012 in nato še leta 2015. Tudi hibridni Cayenne je bil nedavno nadgrajen v priključnega hibrida. Najbolj slaven in opevan priključno-hibridni Porschev avtomobil pa je seveda športni 918 Spyder, ki spada v sam vrh športnih avtomobilov.

Modeli 911, Cayman in Boxster so bili zaenkrat izključeni iz različnih prilagoditvenih programov, vendar se bo slednje kmalu spremenilo. Lutz Meschke, član uprave pri Porsche AG namreč pravi, da bo 911 naslednji, ki bo deležen hibridne tehnologije. Novo, hibridno različico modela 911 bi lahko torej videli že pred prihodom povsem električnega Mission E.

Outcast: will offer a hybrid version in each model line, in the near future even in the 911.

— Porsche Newsroom (@PorscheNewsroom)

Pričakovati je torej, da bo prav vsak model prejel opcijo bencinsko-električnega motornega sklopa, kar pomeni, da bodo nadgradnje sčasoma deležni tudi Macan ter novo predstavljena modela 718 Boxster in Cayman.

Že s turbino podprt 911 je bil za zveste privržence dovolj velik “šok”, spet drugi pa slednjega naravnost obožujejo. Se torej bojite prihajajočih hibridnih različic ali le-te že nestrpno pričakujeje?

Vir:
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
220km.net

аккумулятор на сузуки

coleman extreme cooler