Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Porsche / Porsche Panamera Sport Turismo opažen na cesti!
SPY - Porsche - Shooting Brake (2)

Porsche Panamera Sport Turismo opažen na cesti!


Že leta 2012 je Porsche predstavil koncept t.i. Panamere Sport Turismo. Do danes ta žal še ni ugledala prodajnih salonov, se je pa Porsche očitno naposled le odločil, da v svojo floto vozil doda še prostornejšo, karavansko različico svoje največje limuzine Panamere.

Kot že rečeno, je Porsche v letu 2012 na avtosalonu v Parizu razkril Panamero Sport Turismo, ob kateri so ljubitelji komaj lovili zrak. Šlo je za koncept karavansko podaljšane limuzine, kjer se je streha spuščala, kot je za takšno karoserijsko različico potrebno. Porsche je takrat rekel, da je proizvodnja možna, niso pa je zagotovo potrdili. Glede na fotografije paparacev lahko sklepamo, da se je testiranje in izdelava novega Porscha sedaj zares začela.

Če si pozorno ogledate fotografije, boste videli, da testni avtomobil z lažjo kamuflažo skriva le zadnji del avtomobila, drugod pa ne prikriva čisto nič. V primerjavi z običajno Panamero podaljšana strešna linija ponuja več prostora za glave zadnjih potnikov ter nekoliko večji prtljažni prostor. Zadnje steklo je v primerjavi z limuzinsko različico nameščeno bolj pokončno, majhen spojler nad njim pa velikega karavana vizualno še dodatno podaljša. Sprednji, nezakriti del avtomobila, je povsem identičen že videnim testnim avtomobilom nove limuzinske Panamere, ki naj bi prišla na trg še letos.

Tehnični podatki karavana zaenkrat še niso znani, najverjetneje pa si bosta pogonski sklop delila z limuzino. Tudi postavitev in izgled notranjosti obeh različic bo najverjetneje povsem identičen, ljučno z na dotik občutljivimi upravljalnimi kontrolami, ki bodo nadomestile tradicionalne gumbe.

SPY - Porsche - Shooting Brake (4)

Karavanska različica, Shooting Brake ali Sport Turismo (ime še ni znano in potrjeno), vse predstavlja isto in ima popoln smisel v Porschevi ponudbi vozil. Nekoliko daljša različica bo namreč ohranila vse odlične vozne lastnosti limuzine, pridobila pa bo še nekaj več prostornosti. Če stranka z družino ne bo želela Cayenna, bo izbira karavanske Panamere več kot očitna alternativa. Ogromen razpon različnih izpeljank modela 911 nakazuje na to, da se Porsche ne boji ustvariti velikega nabora različnih modelov. In če se vam zazdi, da Porsche s karavansko različico sili v čudne vode, se opomnite, da je v le-te že zašel ob naznanitvi SUV modelov. Kar se je zdelo sprva morda čudno, je sedaj velika prodajna uspešnica.

Ko bo Panamera Sport Turismo resnično prišla v prodajo, bo verjetno zelo uspešno osvojila trg, kot je to pred njo že uspelo limuzinski različici.

Oglejte si fotografije karavanske Panamere, ki so jo paparaci zasačili “na prostem” ter videoposnetke koncepta iz leta 2012, ki močno spominja na opažen testni avtomobil.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://progressive.ua

https://avtopoliv-gazonov.kiev.ua

примоболан