Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Porsche / Porsche razkril Panamero Turbo S E-Hybrid
Panamera Turbo S E-Hybrid 3

Porsche razkril Panamero Turbo S E-Hybrid


Z predstavitvijo Panamere Turbo S E-Hybrid prvič v zgodovini modela, Nemški proizvajalec predstavlja edinstveno izvedenko v obliki hibrida. Panamera Turbo S E-Hybrid združuje zmogljivosti 4,0 V8 agregata iz Panamere Turbo in električnega motorja. S tako kombinacijo dosega nove standarde v zmogljivostih in nizkih emisijah.

Prvič v zgodovini, bo Porsche Panamera letnika 2018 v svoji paletni ponudbi ljučevala tudi hibridno različico. Imenovala se bo Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid in imela 4,0 V8 agregat iz Panamere Turbo v kombinaciji z električnim motorjem. Takšna kombinacija bo omogočala neverjetne zmogljivosti in manj CO2 emisij. Lastnikom bo tako omogočala možnost vožnje okolju prijaznega avtomobila z večjo zmogljivostjo kot nekateri konkurenčni superšportniki. Pogonski sklop avtomobila bo zagotavljal skupno moč 680 konjskih moči in 848 nevtonmetrov, kar pomeni, da gre za drugega najbolj zmogljivega Porscha, takoj za 918 Spyder modelom. S tako močjo bo do stotice pospešila v le 3,2 sekundah(3,3 sekunde za Executive izvedenko) in dosegla največjo hitrost 308 kilometrov na uro.

Po novem evropskem načinu merjenja porabe bo nova Panamera Turbo S E-Hybrid povprečno porabila le 2,9 litra bencina na 100 prevoženih kilometrov. To je odličen rezultat, saj že manjše kombilimuzine stežka dosežejo povprečno 4 litrov bencina na 100 prevoženih kilometrov. Poleg izjemno nizke porabe, pa lahko Panamera na elektriko prevozi do 50 prevoženih kilometrov, kar je v večini primerov dovolj za vsakodnevna opravila brez izpusta škodljivih emisij.

Panamera Turbo S E-Hybrid

Edinstven pogonski sklop V8 agregata in električnega motorja

Porsche se je po pozitivnem odzivu kupcev Panamere 4 E-Hybrid, ki uporablja prisilno polnjeni V6 agregat z dvema turbo polnilnikoma in enim električnim motorjem enako odločil za Panamero Turbo S E-Hybrid. Le-ta namreč ponovno postavlja nove smernice v smislu zmogljivosti, ki jih lahko nudi hibridna tehnologija v prestižnih superšportnih limuzinah.

Nova Panamera bo uporabljala podobni pogonski sklop kot pri 918 Spyder, električni motor s 136 konjskimi močmi z prisilno polnjenim V8 agregatom z dvema turbinama, ki proizvede približno 550 konjskih moči. Za prenos moči med dvema motorjema skrbi električno vodena sklopka imenovana ECA, podobno kot pri Panameri 4 E-Hybrid. Omogoča hitro odzivnost in veliko mero udobja. Tako kot tudi v ostalih Panamerinih modelih bo za hitro prestavljanje skrbel 8-stopenjski samodejni menjalnik z dvema sklopkama, moč bo prenašal na štirikolesni pogonski sistem z tradicionalnim sistemom za oprijem imenovan PTM.

Električni motor je napajan s vodno hlajeno litij-ionsko baterijo z kapaciteto 14.1 kilovatnih ur. Visoko napetostna baterija za polnjenje porabi 12 ur pri 120 V in 10 Amperih. V kolikor je uporabljen polnilnik v vozilu s 7,2 kW namesto običajnega 3,6 kW polnilca se čas polnjenja lahko zmanjša na manj kot 3 ure pri 240 V in 40 Amperih. Začetek polnjenja se lahko nadzoruje tudi preko Porsche komunikacijskega sistema(PCM) ali preko Porsche aplikacijo za pametne telefone in Apple pametno uro.

Panamera Turbo S E-Hybrid bo opremljena z možnostjo oddaljenega hlajenja in ogrevanja kabine tudi pred začetkom vožnje. To pomeni, da bo voznik lahko nastavil željeno temperaturo v vozilu pred izstopom ali pred vstopom v vozilo. Avtomobil bo tako sam nastavil temperaturo v vozilu glede na zunanjo temperaturo – nekaj podobnega kot smo že videli pri Tesli Model S pred parimi leti.

Panamera Turbo S E-Hybrid

Dobavljivost, serijska oprema in cene

Porsche Panamera bo svojo svetovno razkritje doživela na Ženevskem Avto salonu( 7. do 19 Marec), prvi kupci pa jo bodo v roke dobili evropski kupci marca 2017. Na voljo bo tudi Executive izvedenka z daljšo medosno razdaljo za 15 centimetrov.

Serijska oprema bo zajemala keramične zavore(PCCB), Dinamični nadzor nad podvozjem z različnimi voznimi profili(PDCC), Porschejevo tehnologijo nadzora navora(PTV Plus), naprednim volanskim mehanizmom in Sport Chrono paketom. Serijsko bo tudi zunanje ogrevanje ter hlajenje, prilagodljivi aerodinamični elementi in zračno vzmetenje s tremi komorami in Active Suspension sistemom(PASM). Executive različica bo dodatno imela tudi zavijanje z zadnjimi kolesi, 8- stopenjske električne zadnje sedeže z udobnimi vzglavniki in štiri področno samodejno klimatsko napravo. Obe izvedenki bosta serijsko opremljeni z 21 colskimi 911 Turbo Design platišči.

V Nemčiji bo Panamera Turbo S E-Hybrid na voljo od 185.736 evrov naprej, medtem ko bo Executive različica na voljo od 199.18 evrov naprej. Cene za Slovenijo še niso znane, vendar pričakujemo podobne cene. O vseh novicah vas bomo obveščali sproti, medtem pa si oglejte galerijo nove Panamere v hibridni tehniki.

Vir: Porsche AG
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
распродажа велосипедов

там

https://bestseller.reviews