Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Predstavljen je nov, zelo jezen Audi A5 coupe!
Audi A5 Coupé

Predstavljen je nov, zelo jezen Audi A5 coupe!


Včeraj zvečer so na sedežu podjetja Audi, v Ingolstadtu predstavili popolnoma nov Audi A5 Coupe in že takoj se opazijo razlike.

Dolgo pričakovana nova serija privlačnega, športnega predstavnika podjetja Audi, je bila včeraj predstavljena na sedežu podjetja, v mestu Ingolstadt. Osnovan na novem Audi A4, bo tudi A5 Coupe na voljo prihodnje leto z veliko bolj agresivno obliko. Sicer je zelo podoben novi 5-vratni A4 limuzini, oba presenečata s tako agresivnimi linijami, saj je Audi bolj poznan po elegantnih potezah. Poleg oblike, si bosta sorodna tudi v pogonskih agregatih. Na voljo bodo trije dizelski motorji in dva bencinska, ki imajo med 187 in 282 konjskih moči. Na voljo bosta 6-stopenjski ročni menjalnik in 7-stopenjski avtomatični menjalnik na motorjih manjše zmogljivosti, medtem ko bo na mogočnem 3-litrskem 286-konjskem “dizlu” na voljo le 8-stopenjski avtomatični menjalnik z novim pogonom na vsa štiri kolesa “Quattro z Ultra Tehnologijo”.

Audi A5 Coupé

Predstavljen pa je bil tudi najmočnejši in najprestižnejši S5 Coupe, ki ga poganja 349-konjski V6 z dvema turbinama. Motor je zelo živahen in zabaven, vendar pa ima kot pri lani predstavljen Renault Clio Sport, enako težavo. Na voljo ima le avtomatični menjalnik in ročni ni več na voljo, kar je popolnoma ustrezno za vožnjo dolgih relacij, vendar če boste želeli tudi kdaj uživati v bolj športni vožnji, tistega posebnega mehanskega občutka z avtomatičnim menjalnikom ni več. Tako A5 kot S5 pa sta v zahvalo novi platformi kar 60kg lažja in imata manjši koeficient upora, kar zniža porabo, vendar uradni podatki o porabi še niso znani. A5 ima tudi večjo prostornino, kar pomeni več prostora za potnike, kar je pa v vseh pogledih napredek in bolj uporabno.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.medicaments-24.net

orca vs yeti