Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Predstavljen Mercedes Benz AMG GLC63 s 503 konji
AVTOBLOG-MercedesGLC-63AMG (12)

Predstavljen Mercedes Benz AMG GLC63 s 503 konji


Sporočilo je jasno, Mercedes noče, da bi Jaguar F-Pace SVR ali Porsche Macan Turbo zmagala na katerikoli dirki, BMW pa trenutno tudi še nima odgovora na to.

Pri Mercedesu in BMWju napovedujejo zmanjšanje portfelja limuzin in karavanov, da bi več prostora ostalo za crossoverje in SUVe zato je logično, da bodo v naslednjih nekaj letih izdajali več različic trenutnih SUVov medtem, ko bodo te počasi izpodrivali manjše modele. Mercedes je naredil točno to s tem, ko je razširil ponudbo modela GLC. Namesto znižanja strešne linije ali odvzema para vrat, so pri AMG hišnem tunerju poskrbeli za dodatno konjenico ter ogromno dodelave in naredili  GLC63 AMG.

AVTOBLOG-MercedesGLC-63AMG (11)
Pri AMGju so za model GLC že imeli v ponudbi 43 AMG paket, ki je bil nekako napol AMG, sedaj pa so prvič v zgodovini v GLC-ja vgradili pravi Bi-Turbo V8 motor, ki lahko v standardni obliki ponudi 470 konjskih moči in 650 Nm navora in sicer v obeh modelih GLC SUV za tiste, ki imate radi funkcionalnost in GLC coupe za tiste, ki vam je bolj pomembna oblika. Le pri slednjem coupe modelu lahko izberete tudi različico S, kjer pa motor proizvede 503 konjske moči in impresivnih 700 Nm navora.


Moč se prenaša preko devet stopenjskega MCT menjalnika na vsa štiri kolesa. Pospešek do ‘stotice’ znaša impresivnih 3,9 sekunde pri običajni različici, medtem ko GLC AMG63 S coupe potrebuje še dve desetinki manj. Za boljši izkoristek moči ima zadaj delno zaporo diferenciala, širši kolotek in nastavljivo zračno podvozje. Ker bo tak GLC verjetno služil večim namenom, kot naprimer avtomobil za tedenske nakupe in hkrati za dirke v pospeševanju med semaforji, ima tudi 3 različne nastavitve vozniškega profila (comfort , Sport in Sport+), te pa nastavljajo vse od odzivnosti stopalke za plin do menjalnika, vzmetenja in krmiljenja, coupe S različica pa dodatno dobi še ‘Race mode’.


V pomoč dvoličnosti avtomobila so tudi lopute v izpuhu, ki jih lahko odpremo ali zapremo za nastavitev glasnosti izpuha. V notranjosti najdemo športne sedeže v kombinaciji usnja in DINAMICA mikrovlaken, brušen aluminij in AMG Performance volanski obroč. Svoje oči si lahko na tem lepotcu napasete na avto salonu v New Yorku.

AVTOBLOG-MercedesGLC-63AMG (3)

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
profvest.com

progressive.ua

криптовалюты биржа