Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Fiat / Pri Abarthu predstavili še bolj dirkaško naravnanega 595
AVTOBLOG-Abarth-595Trofeo (2)

Pri Abarthu predstavili še bolj dirkaško naravnanega 595


Pri Abarthu so predstavili novo različico njihovega modela 595, imenovano Trofeo. Ta bo še bolj prirejena za na stezo cena pa bo znašala pod 20 tisočaki.

Model 595 italijanskega tuning podjetja Abarth, ki sicer bazira na Fiatu 500, je že tako znan kot mala raketa. Pa vendar so sedaj razkrili še bolj dirkaško različico imenovano Trofeo, ki naj bi bila umeščena med prej omenjenega 595 in najzmogljivejšo različico 695 Biposto. Da so pri Abarthu zagotovili takojšno razlikovanje Trofeo od ‘navadnega’ 595, je ta dobila perforirane in hlajene zavorne diske, Koni zadnje vzmetenje in Abarthov ‘Record Monza’ izpušni sistem.

AVTOBLOG-Abarth-595Trofeo (5)

Motor ostaja isti 1.4 litrski turbo bencinski štirivaljnik s 160 konjskimi močmi, ki bo avtomobil pospešil do stotice v 7,3 sekunde in do končne hitrosti 215 kilometrov na uro. Cena bo znašala manj kot 20 tisočakov, za ta denar pa bo ponujal res veliko. Kot zanimiv dodatek, so pri Abarthu dodali v navigacijo tudi svetovno znana dirkališča ob obisku teh, kot so recimo Spa-Francorchamps ali Red Bull Ring pa bodo lahko vozniki tudi shranili in kasneje analizirali svoje čase. Na voljo bo 5 zunanjih barv in sicer Abarth Red, Gara White, Campovolo Grey, Record Grey ali Scorpione Black.

AVTOBLOG-Abarth-595Trofeo (4)

Podjetje, ki ga je leta 1949 ustvaril dirkač Carlo Abarth je postalo zelo uspešno dirkaško moštvo. Leta 1971 je bilo kupljeno s strani Fiata  od takrat pa so za njih izdelovali rally dirkalnike. Ime je bilo v 80ih in 90ih uporabljeno za označbo hitrejših različic fiatovih avtomobilov, leta 2007 pa so začeli izdelovati prave športne avtomobile, bazirane na fiatovih modelih.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.pills24.com.ua

https://progressive.ua

www.profvest.com