Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Pri VW razkrili obliko novega Arteona – zamenjave za CC
VW-Arteon-naslovna

Pri VW razkrili obliko novega Arteona – zamenjave za CC


Volkswagnov Arteon bo debitiral na avtosalonu v Ženevi, prodaja pa naj bi stekla že to poletje. Od Passata bo ponujal večji luksuz in eleganco v kombinaciji z večjo prostornostjo.

Štiri vratni coupe ali fastback model z imenom Arteon, bo v Volkswagnovi ponudbi pozicioniran nad Passatom in bo direkten tekmec BMW serije 4 GranCoupe. Pri nemškem ‘ljudskem’ izdelovalcu avtomobilov so izdali le dve sliki za predogled pred uradnim razkritjem, kjer lahko vidimo nov oblikovalski jezik, ki ga pri VW uvajajo ravno pri tem elegantnem modelu. Sprednji del se ponaša s skoraj neopazno integracijo LED žarometov v veliko sprednjo masko. Na drugi sliki pa lahko vidimo nabit zadnji del s spuščajočo se linijo, ki je značilna za ‘fastback’ modele. LED luči so našle svojo pot tudi na zadek avtomobila, kjer prinašajo svežino z novim, bolj elegantnim svetlobnim podpisom, obenem pa so že na prvi pogled dovolj tipično Volkswagnove, da bomo takoj vedeli za katero znamko avtomobila gre.

VW-Arteon (10)

Arteon je v bistvu zamenjava za VW Passata CC-ja in novejšega CC-ja. Za razliko od CC-ja bo novinec dobil izrazitejša in širša “ramena” ter bolj prepoznavne oblikovne elemente, kot so že zgoraj omenjene LED luči, ki so vdelane direktno v prednjo masko. V notranjosti bo veliko elementov enakih kot v Passatu, vendar bo v Arteonu na voljo več prostora in opcijski digitalni merilniki ‘VW Active Info Display‘.


Glede motorjev še ni nič znanega, vendar je pričakovati standardne dizelske in bencinske agregate iz VW skupine, kjer bo vrh ponudbe predstavljal 2.0 turbobencinski motor s 280 konjskimi močmi, katerega najdemo že v češkem Superbu. Arteon bo ravno tako dobil novi sedem-stopenjski DSG menjalnik z dvojno sklopko in nova asistenčna pomagala.
Več informacij bo na voljo ob razkritju prihodnji mesec, cene pa naj bi se začele pri 33 tisočakih.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
best-cooler.reviews

oncesearch.com/category/teen