Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Prihaja Audi Q8 – vse, kar že obstaja, a ne želite BMW-ja …
AudiQ8

Prihaja Audi Q8 – vse, kar že obstaja, a ne želite BMW-ja …


Audi se tokrat podaja v boj proti BMW x6 in Range Rover Sport seriji z novim, visokokakovostnim terenskim vozilom, ki bo še razširil njihovo paleto vozil z oznako Q.

Ta novi luksuzni terenec bo prišel na trg v roku naslednjih dveh let in bo najprestižnejši izmed Audijevih SUV vozil. Konkuriral bo rivalom, kot so BMW X6, Mercedes-Benz GLE in Range Rover Sport z začetno ceno 55.000 funtov (70.000 €), ki jo bo imel osnovni Q8 s 3.0-litrskim TDI motorjem. Do konca tega desetletja želi Audi izdelati paleto kar sedmih terenskih vozil z oznako Q. Tako se bo Q8 pridružil trenutnemu Q2, ki bo nadomestil obstoječi Q3, prihajajo pa še Q1, Q4 in električni Q6, ki je že bil predstavljen na lanskoletnem avtosalonu v Frankfurtu.

AudiQ82

Poudarek na terenska vozila oznake Q je rezultat nedavnega preverjanja svetovne prodaje vozil, kjer so v Ingolstadtu ugotovili, da je vsako tretje prodano Audi vozilo model iz serije Q. Tako bo Q8 sestrski model Q7 in si bo z njim delil mehansko podvozje in izdelavo. Nov vodilni terenec bo prišel v prodajo v sredini leta 2018 in bo na voljo s široko paleto bencinskih, dizelskih in hibridnih motorjev. Na voljo bo tudi motor, ki je še v izdelavi v sodelovanju s Porschejem.Le-ta bo elektro-bencinski in bo zmožen prevoziti 50 kilometrov le na električni pogon.

AudiQ83

Deležen bo tudi vseh luksuznih podrobnosti, kot so OLED visoko-ločljivostni digitalni zasloni, 48-voltni električni sistem in najnaprednejša tehnologija avtonomne vožnje. Kljub enaki mehanski sestavi, kot jo ima Q7, pa bo Q8 deležen popolnoma drugačne zunanjosti – vsaj tak je načrt. Trenutna skica vsebuje 8-kotno režo hladilnika z vertikalnimi kromiranimi deli, ki so močni oblikovni element in ga bo možno opaziti na kar nekaj novih modelih. Streha bo nižje vbočena, kot je pri Q7, za bolj športni izgled in posledično manj prostora na zadnjih sedežih in prtljažniku.

AudQ81

Ker bo večinoma izdelan iz aluminija, načrtujejo tudi težo, nižjo od 2.000 kg. Nekateri deli vozila, ki so manj obremenjeni, bodo izdelani tudi iz ogljikovih vlaken za še dodano znižanje teže. Vso to “lahkoto” pa bo poganjalo več vrst motorjev, med katerimi sta tudi popolnoma novi V6 in V8, bencinska motorja, ki bosta vstavljena tudi v nove Volkswagne in Bentleye. Načrtujejo pa tudi, da bo avto izdelan na Slovaškem, v tovarni v Bratislavi.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
инстафорекс украина

www.topobzor.info

www.topobzor.info