Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Aston Martin / Prihaja cestno legalni dirkalnik Aston Martin GT8!
Aston_Martin_ (1)

Prihaja cestno legalni dirkalnik Aston Martin GT8!


Prihaja najhitrejši V8 Vantage vseh časov z oznako GT8. Le 150 primerkov bo izdelanih s ceno 210.000 €.

Kot že omenjeno, se Aston Martin pripravlja na predstavitev najhitrejšega modela Vantage z oznako GT8. Zdaj je na voljo še več podatkov in tudi uradne fotografije. Ker gre za omejeno serijo z le 150 izdelanimi primerki, je že skoraj vseh 150, kljub vrtoglavi ceni 210.000 €, prodanih. Vsak od njih je praktično osnovan na V8 Vantage GTE dirkalniku, na katerem se je angleški proizvajalec superšportnikov močno osredotočil na aerodinamiko in izgubo teže za optimalno zmogljivost. Za najnižjo možno težo so uporabili ogljikova vlakna, kjer so le lahko. Sprednji difuzor, odbijač, pragovi in zadnji difuzor so bili izdelani iz lahkega, vendar močnega materiala. Prav tako so spremenili notranjost, kjer so sedaj na voljo školjkasti sedeži in vrata, izdelana iz ogljikovih vlaken. Skupno je podjetju uspelo znižati težo za kar 100 kg v primerjavi s prejšnjim Vantagom in zdaj tehta le 1510 kg.

Aston_Martin_ (7)

Za vse, ki si želijo najbolj agresiven dirkalni videz, je na voljo tudi opcija Aero paketa, v katerem na avto pričvrstijo večji zadnji spojler in dodatke na sprednji odbijač. Na voljo so tudi streha iz ogljikovih vlaken, zadnje steklo, narejeno iz polikarbonata, in srednje postavljen izpušni sistem, izdelan iz titana. Z vsemi temi dodatki pa se cena dvigne na 250.000 €, kar je skoraj dvojna cena navadnega Vantaga. Vendar pa Aston Martin vztraja pri praktičnosti vozila. Pravijo, da je uporaben tudi na vsakdanjih cestah, saj ima klimatsko napravo, zvočni sistem in najnaprednejši AMi II infotainment sistem z navigacijo in Bluetooth povezavo.

Aston_Martin_ (3)

Na voljo so trije barvni odtenki v kombinacijah: zeleno-rumena, sivo-modra ali belo-zelena. Platišča so lahko petkraka, narejena iz aluminija, ali pa sedemkraka iz magnezija. Pod pokrovom se skriva prava pošast. Naravno aspiriran 4,7 litrski V8 motor s 440 konjskimi močmi in skoraj 500 Nm navora. Na voljo sta tudi 6-stopenjski ročni menjalnik ali pa Sportshift II sedemstopenjski samodejni menjalnik. Do 100 km/h potrebuje 4,4 sekunde in pospešuje vse tja do 305 km/h. GT8 tudi nadaljuje novo politiko Aston Martina, da bo izdelal dve omejeni izvedbi vozila letno, kar pomeni, da nas v prihodnjih mesecih čaka še ena predstavitev omejene serije vozila.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
Велосипеды Giant

https://220km.com.ua

дизайн квартир киев