Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Jeep / Prihaja nov Jeepov kompaktni SUV!
jeep-suv-rendering-01

Prihaja nov Jeepov kompaktni SUV!


Jeep širi svojo paleto vozil, tokrat z nekoliko kompaktnejšim mestnim terencem. Novinec se bo po velikosti umestil med zelo cenjenega Renegadea in velikega Cherokeeja, prevzel pa bo le najboljše lastnosti omenjenih dveh.

Ker pa razlika v velikosti med Renegadeom in Charokeejem le ni tako velika, je pričakovati, da bo bo novi SUV alternativa manjšemu Renegadeu, ki je kot pravi terenec opremljen z ojačanim podvozjem in dobro mehaniko pod karoserijo.

Pravzaprav se ponavlja zgodovina izpred nekaj let, ko sta bila v zelo kratkem času predstavljena Compass in Patriot, ki sta zaradi tega utrpela za nekaj tisoč manj prodanih enot, kot bi jih sicer lahko prodala. Trenutno pa Jeep uživa v najboljši prodaji v svoji zgodovini. V Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki so leto 2015 zaključili kot najuspešnejše v svoji zgodovini, saj so prodali kar 117,620 avtomobilov.

jeep-suv-rendering-03

Ker Jeep ne želi zamuditi priložnosti, se s svojim novim modelom želi uvrstiti med konkurenco in neposrednega tekmeca, Nissanovega Qashqaia, in vsem njegovim rivalom. V praksi bo tako novo rojeni SUV bolj mestno naravnan kot njegov sorodnik Renegade, po upodobitvah sodeč pa bo tudi očem bolj prijazen. Če je verjeti informacijam, bo oblika prišleka bolj mehkih in zaokroženih linij, na sprednji maski bodo uporabljena ožja svetila, ki so uporabljena na modelu Cherokee, stranska silhueta in zadek pa naj bi bolj spominjala na Grand Cherokee-ja.

Prej omenjeni Nissan Qashqai je zahteven konkurent, po katerem stranke nepričakovano hrepenijo, Jeep pa sicer s svojim novim modelom ter prestižnim in uveljavljenim imenom podjetja v svetu cilja še nekoliko višje. Natančneje povedano želi konkurirati premijskim znamkam, kot so Audi (Q3), BMW (X1) in Mercedes-Benz (GLA).

Seveda je že Renegade lahko resni konkurent in alternativa zgoraj omenjenim trem Nemcem, vendar bo povečanje ponudbe razreda kompaktnih SUV vozil še dodatno povečala prepoznavnost in že sedaj odlično prodajo znamke Jeep. Novinca bomo lahko videli na pariškem avtomobilističnem sejmu, ko bodo znane tudi podrobnejše informacije. Se pa glede motornjih različic že pojavljajo ugibanja, ki pravijo, da bo najverjetneje uporabljal 1,4-litrski MultiAir ali 1,6-litrski oz. 2,0-litrski MultiJet motor.

Do uradnjih forografij in podrobnejših informacij bodo morale zadostovati spodnje upodobitve.

 

Vir: OmniAuto
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
Green Seashore hyip

cafemarseille.com.ua

защита двигателя опель