Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Renault / Prihaja še večji Renault; tu je Grand Scenic!
Renault-Grand-Scenic (1)

Prihaja še večji Renault; tu je Grand Scenic!


Presenetljivo lep Scenic, ki smo ga lahko videli v Ženevi, je prejel večjo različico, ki zadovolji tudi potrebe večjih družin. Na voljo bo s petimi in sedmimi sedeži.

Novinec, ki ga je predstavil francoski Renault,bo pripeljal v prodajne salone že nekoliko pozneje letos, kot vsi novi modeli Renault pa bo deležen prenovljene notranjosti, zunanjosti, uporabne tehnologije in predvsem večje prostornosti.

Njegov manjši predhodnik Scenic, predstavljen letos v Ženevi, lahko ponudi prostor petim potnikom, Grand Scenic pa zaradi daljše zasnove ponuja do sedem potniških sedežev, je pa seveda na voljo tudi le s petimi. Slednje je predvsem uporabno za kupce, ki želijo več prtljažnega prostora.

Renault-Grand-Scenic (6)

Novi model je višji, daljši, širši ter bolj odmaknjen od tal kot njegov predhodnik; s slednjimi lastnostmi zato pridobi na večji prostornosti, na videz pa ga naredi bolj podobnega kakšnemu mestnemu terencu kot pa klasičnemu enoprostorcu, ki si ga marsikateri mladi očka ne želi. Očitno beseda Grand v imenu ne apelira zgolj na prostornost, temveč tudi na velikost platišč, ki so že serijsko kar 20-palčna, kar poudari športnost in naredi avtomobil bolj privlačen.

Kot že rečeno, se “Grand” nanaša na več prostora, ki ga je v novem Grand Scenicu kar 718 litrov; to je kar 40 litrov več kot pri predhodniku.

Motorna paleta je identična tisti v manjšem Scenicu. Novi Grand Scenic bo tako prejel šest dizelskih in dva bencinska pogonska sklopa:

  • motor Energy dCi 95 s šestopenjskim ročnim menjalnikom,
  • motor Energy dCi 110 s šestopenjskim ročnim menjalnikom,
  • motor Energy dCi 110 Hybrid Assist s šestopenjskim ročnim menjalnikom,
  • motor Energy dCi 110 z EDC (Efficient Dual Clutch) sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom,
  • motor Energy dCi 130 s šestopenjskim ročnim menjalnikom,
  • motor Energy dCi 160 z EDC (Efficient Dual Clutch) s šestopenjskim samodejnim menjalnikom ter
  • motor Energy TCe 115 s šestopenjskim ročnim menjalnikom.

Varčno naravnanim bo na kožo pisan Hybrid Assist, ki se bo pohvalil z najboljšo porabo.

Če torej kupujete nov družinski avtomobil, se vam splača počakati na novega Grand Scenica, ki bo najverjetneje tako prepričljiv kot novi Megane.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
создание интернет магазина цены

метан цена

obey melanie torrent