Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Prihodnje leto prihajata križanca Audi Q5 in Q2
audi-q5-q2-20

Prihodnje leto prihajata križanca Audi Q5 in Q2


Pred iztekom leta 2015 bo Audi predstavil dva nova križanca; za leto 2016 je namreč podjetje iz Ingolstadta namenilo 3 milijarde evrov visoko investicijo, znotraj katere bodo predstavili prenovljen model Q5 in v ponudbo ljučili povsem nov Q2. Vsega skupaj so se lotili precej ambiciozno …

Naslednik modela Q5 bo precej očitno nadomestil že obstoječi priljubljen model. Trenutno aktualna različica je prišla v prodajo že leta 2008, v letu 2012 pa je bila deležna osvežitve. Pričakujemo lahko, da bo tudi naslednik prišel v okviru podobnih dimenzij  in specifikacij, kot jih že poznamo, bo pa vseboval določene izboljšave, ki bodo najverjetneje kupce poskusili odvrniti od nakupa konkurenčnih Mercedesa GLC, BMW X3 in Porsche Macana, s katerim si sicer delita MLB platformo.

audi-q5-q2-14

Prihod novega Q2 obljublja razširitev Audijeve palete vozil tudi na manjše križance. Model Q3 se za obstoj bori z Mercedesovim GLA in BMW X1, Q2 pa bo z manjšo zasnovo kot konkurenta verjetno imel Minijevega Countrymana. Kakorkoli, podrobnejše informacije bodo znane najkasneje v roku enega leta.

Za leto 2018 Audi načrtuje izgradnjo svojega prvega prostornega električnega avtomobila. Avtomobil bo prevzel izgled baterijsko oskrbovanega križanca, ki je bil kot koncept po imenu E-Tron Quattro že predstavljen v Frankfurtu septembra letos. Z vsemi naštetimi novinci želi Audi do leta 2020 število različnih modelov povečati na 60.

audi-q5-q2-09

Podjetje je sicer začelo izdelovati križance leta 2005, ko so prvič predstavili svoj največji model Q7. Nato se je modelna paleta povečevala, sprva s prihodom Q5 leta 2008 in manjšega Q3 v letu 2011. Q2 bo tako eden izmed številnih novih križancev, ki jih za prihajajoča leta pripravlja podjetje v Ingolstadtu. Govora je tudi o terensko-kupejevskem Q6 in Q4, ki bo uresničil koncept terenskega TT Offroad.

Nemška konkurenca se očitno iz leta v leto bolj zaostruje. Bo Audiju uspelo prehiteti že uigrani podjetji Mercedes-Benz in BMW?

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
私たちの会社

そこ xn--48jm9l298kivk3xn9wl.com

www.arbud-prom.com.ua