Prikaži kategorije
Domov / Znamke / BMW / Prodaja električnih avtomobilov v Evropi vztrajno narašča
avtoblog-renault-zoe-električno vozilo (3)

Prodaja električnih avtomobilov v Evropi vztrajno narašča


Po najnovejših poročilih portala Bloomberg, v Evropi prodaja električnih avtomobilov vztrajno raste, na tako rast pa naj bi največ vpliva imel prav mestni avtomobil Renault Zoe!

Evropa se je zaradi določenih predsodkov o električnih vozili le stežka zadovoljila z nakupom le-teh v zadnjih letih, a Bloomberg poroča o tem, da se je prodaja električnih vozil v Evropi v prvem četrtletju tega leta povečala za kar 38 odstotkov. Za primerjavo je v prejšnjem letu v celem letu prodaja narasla le za 2,9 odstotka!

avtoblog-renault-zoe-električno vozilo (2)

To je seveda več kot dobrodošla novica, saj so prednosti električnih avtomobilov že dolgo znane. Še vseeno pa to pomeni izmed 1.89 milijona prodanih vozil v prvem četrtletju letošnjega leta le 32,627(enako obdobje leta 2016 pa 23,703 primerkov) prodanih primerkov električnih vozil v Evropi.

EAMA, Evropsko združenje proizvajalcev vozil, zatrjuje, da je prodaja avtomobilov v z alternativnim pogonom za 87.4 odstotka narasla v Španiji, v Nemčiji za 67.5 odstotka in v Združenem kraljestvu za slabih 30 odstotkov. Nasplošno pa so električna vozila najbolj popularna v Nemčiji, Franciji in tudi v dražavah Združenega Kraljestva.

avtoblog-renault-zoe-električno vozilo (4)

Bloomberg trdi, da je Renault s svojimi električnimi modeli v Evropi najbolj vplival na rast prodaje. Renault Zoe je največ kupcev osvojil v Nemčiji in Španiji, BMW i3 pa se lahko pohvali z 22 odstotkom trga električnih vozil v Nemčiji in 17 odstotnim trgom po celi Evropi.

Prodaja električnih avtomobilov raste zaradi različnih dejavnikov, največ vpliva imajo zagotovo razne državne subvencije, gradnja hitrih polnilnic in tudi afera ”Dieselgate’‘ nemškega proizvajalca Volkswagen. Eden od največjih zadržkov pri nakupu električnega vozila je vedno bila omejena razdalja z enim polnjenjem, zadnji modeli električnih vozil pa ta mit nekako ”razbijajo”.

Renault Zoe je na voljo že za dobrih 23 tisočakov, z enim polnjenjem pa vam omogoča prevoziti do 400 kilometrov!

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://progressive.ua

Был найден мной интересный интернет-сайт , он описывает в статьях про http://top-obzor.com.
www.best-cooler.reviews/category/arctic-ice/