Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Citroen / Prodaja Opla koncernu PSA naj bi bila težka 2 milijardi dolarjev
GM-PSA (2)

Prodaja Opla koncernu PSA naj bi bila težka 2 milijardi dolarjev


Z vrednotenjem pogodbe na 2 milijardi dolarjev, so napredovala pogajanja prodaje GM-ove evropske znamke Opel, francoskemu koncernu PSA. Strokovnjaki pravijo, da bi bil lahko dokončni dogovor sklenjen že naslednji teden.

Te dve milijardi dolarjev sestavlja ena milijarda dolarjev denarja in približno ena milijarda poplačanih dolgov, vendar znesek še ni dokončen saj je nekaj prostora še za pogajanja pravijo viri, ki želijo ostati anonimni. Ovrednotenje ne ljučuje Oplove sestrske znamke Vauxhall, ki ponavadi skrbi za prodajo oplovih modelov z volanom na ‘napačni’ strani in z Vauxhallovo značko na nosu.

GMPSAPeugeotCitroenAlliance01.jpg

Dogovor bi bil lahko sklenjen že naslednji četrtek, saj naj bi ravno na tisti dan PSA koncern, izdelovalec Citroen in Peugeot vozil, objavil poročilo o prometu in zaslužkih v preteklem letu. Medtem, ko je dogovor finančno popolnoma izvedljiv, pa morajo obe strani najti tudi način za zmanjšanje stroškov, za pridobitev večje podpore vlade in sindikatov, kar je za dogovor odločilnega pomena. Dodatno je potrebno pred zaključitvijo dogovora najti način, kako bi PSA-Opel podjetje ohranilo proizvodno zmogljivost bodočih osveženih in novih modelov v Veliki Britaniji, kar bi lahko podaljšalo pogajanja.

Partnerstvo bi lahko zelo izboljšalo pozicijo PSA koncerna na trgu , saj že od leta 2010 izgublja tržni delež še posebej, ker je Opel kot znamka zelo močna ravno na trgih kjer PSA skupina ni.

Z izgubami okoli devetih milijard dolarjev od leta 2009, je GM zelo motiviran za prodajo. V luči prizadevanja za sklenitev posla je direktor GM-a Mary Barra je v sredo obiskal vodstvo Opla, predsednik GM-a Dan Ammann pa je že prejšni teden imel sestanke z uradniki v Nemčiji in Veliki Britaniji.

“Precej jasno je že, da so pogajanja s Peugeotom napredovala in da so potrebni tudi novi konkretni predlogi” je novinarjem povedal Len McCluskey, generalni sekretar Unite sindikata ki predstavlja Vauxhall.

GM-PSA (1)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.cialis-viagra.com.ua

https://progressive.ua