Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Quattro Spyder je začrtal nove smernice vozil Audi
Audi Tradition presents “rarities” at the Techno Classica cl

Quattro Spyder je začrtal nove smernice vozil Audi


Audi je z modelom Quattro Spyder leta 1991 na Frankfurtskem avto salonu dosegel pravo senzacijo. Športni kupe z sredinsko nameščenim 2,8-litrskim V6 motorjem je bil v celoti izdelan iz aluminija in napovedoval modele A4, A6 in A8.

Audi je konec osemdesetih začel s popolnoma novim oblikovalskim jezikom, prvi modeli, ki so se ponašali z novo identiteto pa so bili A4, A6 in A8 z aluminijasto karoserijo. Isto leto je Audi predstavil tudi koncept Avus, ki je sicer požel precej večji uspeh. Kljub temu, pa so so se oblikovalci pri načrtovanju novih modelov predvsem zanašali na smernice koncepta Quattro Spyder.

HI090430

Audi Quattro Spyder je imel kupejevsko karoserijo izdelano v celoti iz aluminija, njegov največji tekmec bi pa bil v primeru proizvodnje le Ferrari F355. Bil je namreč podobnih dimenzij, enako visok, krajši sicer za 3 centimetre, a ožji za kar 13 centimetrov.  Audi Quattro Spyder je bil namreč razvit na enaki platformi kot starejši model 80 oziroma 90, zato so bile njegove mere(predvsem širina) bolj podobne limuzini kot pa visoko zmogljivim kupejem. Inženirji so 2.8-litrski V6 motor postavili na sredino vozila in tako ustvarili najboljšo možno uravnoteženost vozila.  Ravno nizka teža borih 1100 kilogramov zaradi karoserije iz aluminija, pa je kompenzirala s slabše zmogljivim motorjem napram 200 kilogramov težjemu Ferrariju F355. Nameščena je imel  18-palčna aluminijasta platišča s pnevmatikami dimenzij 205/55, izstopal pa je tudi s snemljivo stekleno streho.

AVTOBLOG-audi-quattro-spyder-a4-a6-a8 (4)

Motor v Audi Quattro Spyder je bil v koncernu Volkswagen uporabljan vse do leta 2005(VW Touareg), seveda z nekaj nujno potrebnimi posodobitvami, predvsem glede zadostitev emisijskih standardov. 2,8-litrski V6 bencinski motor je nameščen prečno in  razvije 174 konjskih moči v povezavi s pet stopenjskim menjalnikom in štirikolesnim pogonom. Kljub temu, da je bil odziv na ta koncept zelo pozitiven, se Audi ni odločil za tvegano serijsko proizvodnjo. Bili so namreč mnenja, da bi ta model le stežka prepričal sicer kupce športnih vozil kot so Ferrari in Porsche.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
SEO progressive.ua

babyforyou.org

Узнайте про популярный веб сайт с информацией про одежда для мальчиков Children Place.