Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Land Rover / Range Rover Sport Coupe konkurent BMW X6!?
Range_Rover_Coupe-1150x550

Range Rover Sport Coupe konkurent BMW X6!?


Jaguar Land Rover načrtuje vstop na trg športnih terenskih kupejev s svojim prvim takim primerkom, imenovanim L560.

L560 bo po vsej verjetnosti prejel ime Range Rover Sport Coupe in bo osnovan na šasiji Jaguarjevega F-Pace modela. S ceno 65.000 € bo tako z vstopom v ring izzval kralja terenskih kupejev, BMW X6. Zelo hitro se slavi približuje tudi eksotični Mercedes Benz GLE, ki pa je Mercedesov poizkus v izvedbi terenskega kupeja. Pred tremi leti je sicer Land Rover predstavil “sveto trojico”Defender, Discovery ter Range Rover, vendar je bil športni kupe imenovan kot Evoque XL in postavljen med Evoqua in Range Roverja Sport. Dandanes pa notranji viri vozilo imenujejo Evoque Plus in zanikajo, da kakšen tak primerek obstaja. Veliko podrobnosti novega Sport Coupeja še ostaja skritih v pričakovanju svojega debija, ki bo najverjetneje prihodnje leto.

Land Rover

Spletni velikan www.autocar.co.uk je pripravil fotografijo novega modela, ki prikazuje napredek in postavlja nov standard Range Roverjevega oblikovanja, notranjosti in cestno-osredotočene vodljivosti, ki prihaja, kot že omenjeno, preko Jaguarjeve aluminijaste šasije, izposojene iz F-Pace modela. Z novim modelom pa bo morda na voljo tudi prvi Range Rover z baterijsko električnim pogonom. Z dolžino 4 ,7 metra bo tudi malo manjši kot 4, 9 metra dolg X6 ter GLE Coupe in bo spadal med 4, 4 metra dolg Evoque in 4, 85 metra dolg Range Rover Sport.

Primerjava

Gerry McGovern je vodja oblikovanja pri Land Roverju in je razkril, da bo notranjost še bolj presenetljiva kot pri Evoqu. Pravi, da bo še bolj intimna kot pri trenutnih Range Roverjih in bo kot odmev BMW X6 in Mercedes Benzovega GLE, osnovana okoli luksuzne štiri-sedežne pozicije. Zaradi vbočene strehe pa bodo zadnja vrata zmanjšana do najmanjše možne velikosti za možnost najbolj elegantnega oblikovanja vrat.

Range Rover Motor

Pogonski agregati bodo izbrani iz široke palete JLR motorjev, ki se razpenja od štiricilindrskih, šestcilindrskih in osemcilindrskih dizelskih in bencinskih motorjev. Na voljo bo tudi hibridni motor, osnovan na 340-konjskem 3-litrskem SDV6 HEV, kot ga najdemo pri Range Rover Sportu. Če pa se Range Rover odloči uporabiti najmočnejši 5-litrski V8 motor s superpolnilnikom, ki nudi 542 konjskih moči, bo nov model zmožen neverjetne zmogljivosti; deloma zaradi omenjenega mogočnega motorja, deloma pa zaradi teže, saj bo tehtal okrog 1800 kg, kar je skoraj 400 kg manj kot BMW X6 in Mercedes Benz GLE.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
кабинет инстафорекс

https://progressive.ua

купить станозолол