Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volvo / Razkrito: Novi Volvo S90 – udobje po skandinavsko
volvo-s90-16

Razkrito: Novi Volvo S90 – udobje po skandinavsko


Ste pristaš nemških limuzin ali ste slednjih že naveličani in si želite nečesa novega? Spoznajte novega Volva S90, limuzinsko oblikovanega sorodnika nemških nastopačem.

Mnogim ljudem se ob omembi švedske znamke Volvo pred očmi prikaže od blata močno umazan SUV s kričečimi otroki na zadnjih sedežih ali velik karavan s polnim prtljažnikom oblačil in druge krame. Temu je sedaj konec. Švedski Volvo si želi ponovno ustvariti ime in se vzpeti v sam vrh luksuznih limuzin s povsem novim S90. Zato je podjetje predčasno predstavilo povsem novo luksuzno limuzino, ki bo uradno predstavljena januarja 2016 v Detroitu.

Novinec uporablja isto šasijo, tehnologijo in minimalistični dizajn kot večji, vsestranski XC90, z nižjo in bolj raztegnjeno poslovno silhueto. Kljub še vedno prodajanemu modelu S80 se je Volvo zaradi slabe prodaje odločil narediti novega, bolj privlačnega S90, ki bi moral zadovoljiti tudi najzahtevnejše stranke. Z močno nemško konkurenco vsekakor ne bo lahko, saj se bo moral spopasti z na trgu zelo uspešno prodajanimi vozili Audi A6, BMW serije 5, Mercedes-Benz razred E (nova različica prihaja januarja 2016) in Jaguar XF.

volvo-s90-23

Z zmanjšanjem prodaje za 500 enot pri zgoraj naštetih konkurentih tako Volvo samo v Angliji namerava prodati 2000 avtomobilov letno. BMW namerava v istem obdobju prodati 15.000 enot serije 5.

V ponudbi bodo štirivaljni dizelski in bencinski motorji, med drugim tudi impresivni 190 konjski D4 iz modela V40, ki izpusti v ozračje le 99 g/km plina CO2. Na voljo bo tudi T8 priključni hibrid, ki razvije 407 konjskih moči (bencinski motor 320 KM, električni motor 87 KM) in izpusti v ozračje pod 50 g/km CO2. Povprečna poraba, ki jo obljubljajo, je 1,7 l/100 km, doseg na zgolj električni vir energije pa slabih 42 kilometrov. Moč se bo na sprednja kolesa prenašala preko 6-stopenjskega ročnega oz. 8-stopenjskega samodejnega menjalnika. Model D5, ki bo proizvedel 225 KM, pa bo serijsko uporabljal štirikolesni pogon.

volvo-s90-14

Novi S90 bo opremljen z vsemi najnovejšimi sistemi, ki jih podjetje premore. Tako bo prisoten že potrjen sistem avtonomne vožnje in asistent pri vožnji, ki bo nadzoroval krmiljenje in ohranjal avtomobil znotraj voznega pasu. Sistem bo aktiven do hitrosti 130 km/h in bo pokazatelj Volvovega napredka proti povsem samostojni, avtomatizirani vožnji njihovih vozil. Oblikovno je S90 podoben modelu XC90 v mnogih elementih. Najbolj opazna je prav velika sprednja maska z prepoznavnimi LED svetili. V notranjosti je pričakovati podobno kvaliteto materialov in velik, na dotik občutljiv zaslon na sredinski konzuli. Dodatno bodo na voljo usnjeni sedeži in avtomatska klimatska naprava.

Volvo je z novim modelom vsekakor naredil korak naprej k boljši vozni dinamiki in zmogljivosti luksuznih limuzin.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://www.etalon.com.ua/

progressive.ua

https://progressive.ua