Prikaži kategorije
Domov / Dogodki / REKORD: Kawasaki H2R do 400km/h v le 26 sekundah!
Kawasaki_H2r_Rekord (1)

REKORD: Kawasaki H2R do 400km/h v le 26 sekundah!


Pred 11 leti je Bugatti postavil nov hitrostni mejnik serijskih avtomobilov ko je prekoračil hitrost 400km/h. Ta konec tedna pa je Kawasaki postavil podoben mejnik motornih koles.

Kawasaki H2R je bil izdelan z enim samim namenom, podirati rekorde in dati vozniku neprimerljivo vozno izkušnjo. Sicer je izdelan le za na dirkališče, vendar pa je pred dnevi profesionalni Turški voznik motornih koles postavil nov rekord na javni cesti, ki je bila tisti čas zaprta. Za češnjo na smetani pa je bila ta cesta položena na atraktivnem visečem mostu v Turčiji. 2.682 metrov je bilo dovolj, da je Turški voznik pospešil, dosegel 400km/h in se nato ustavil in medtem uspel tudi praznovati dosežek.

Kawasaki_H2r_Rekord (2)

Kenan Sofuoglu je za rekord uporabil rahlo dodelan primerek Kawasaki Ninje H2R, ki ima 22 konjskih moči več kot originalni primerek. 326 konjskih moči če smo natančni, ki s pomočjo superpolnilnika enostavno omogoči končno hitrost 400km/h. Poleg dodelanega motorja pa je za optimalen oprijem gum poskrbel Pirelli, Elf je priskrbel edinstveno, dirkalno mešanico bencina za še nekaj dodatnih konjskih moči. Rev’lt je pa tehnični sponzor, ki je Kenanu priskrbel usnjeno obleko, ki znižuje nivo upora, ter še vedno nudi najvišjo varnost. Končni rezultat pa izgleda takole:

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.techno-centre.niko.ua

міцубісі л200