Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Renault / Renaultova polnilnica na cesti, ki deluje do hitrosti 100 km/h
AVTOBLOG-dinamično polnjenje (4)

Renaultova polnilnica na cesti, ki deluje do hitrosti 100 km/h


Renault je združil moči s podjetjima Chargemaster in Qualcomm za izdelavo delujočega prototipa polnjenja med vožnjo.

Renault, Chargemaster in Qualcomm so stopili skupaj, za razvoj dinamičnega polnjenja električnih avtomobilov, do hitrosti 100 kilometrov na uro. Tehnologija, ki je bila prvič videna in preizkušena na Fabric tehnology testni progi, južno od Parisa, bazira pa na tehnologiji brezžičnega polnjenja imenovanega Halo, ki ga je razvilo podjetje Qualcomm. Ta se že uporablja za polnjenje BMW i8, Formula E varnostnega avtomobila.

AVTOBLOG-dinamično polnjenje (2)

Dinamična različica sistema, naj bi bila pri avtocestnih hitrostih sposobna polniti električni avtomobil s kar 20kW, kar je le 2 kW manj od običajne polnilnice. ‘Halo’ razvijajo z namenom sočasnega polnjenja, kjer se lahko istočasno na isti ‘progi’ polnita dva avtomobila. Polnjenje naj bi ravno tako lahko potekalo v obe smeri vožnje.

Razvoj tehnologije v Franciji se bo tako premaknil na naslednjo fazo, kjer bodo testirali varnost uporabe in učinkovitost samega prenosa energije. Testni faktorji ljučujejo tudi praktične situacije, kot so prepoznavanje in identifikacija avtomobila ter uravnovesenje moči med stezo in avtomobilom pri določeni hitrosti.

AVTOBLOG-dinamično polnjenje (1)

“Biti del tega zanimivega projekta, nam je omogočilo nadalnje testiranje dinamičnega polnjenja na našem Kangooju ZE” je dejal Eric Feunteun, direktor Renaultovega programa za električna vozila. “Naši inženirji so zelo tesno sodelovali z Qualcomm Tehnologies. Skupaj vidimo dinamično polnjenje kot odlično vizijo za povečanje uporabnosti električnih vozil in tako večje dostopnosti električno gnanih vozil za vse nas” je za konec še dodal Eric.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.cialis-viagra.com.ua

создать интернет магазин киев

https://topobzor.info