Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Renault / Renaut Megane GrandCoupe je tukaj, s 500-litrskim prtljažnikom
Megane_Grand_Coupe (1)

Renaut Megane GrandCoupe je tukaj, s 500-litrskim prtljažnikom


Renault je predstavil novega člana družine, ki bo konkuriral Nemškemu predstavniku Audi A3. Z več prostora in zanimivo obliko bo na voljo tudi pri nas.

Ob koncu letošnjega leta prihaja na trg najnovejši član družine Renault, ki bo obenem tudi zamenjava za dosedanjo serijo Fluence limuzine. Osnovan je na CMF C/D platformi in ima prepoznavne sprednje luči v obliki črke C, kot jih najdemo na kombi-limuzini in karavanu. Elegantne stranske linije se sedaj podaljšajo v zadnji del, kjer je zdaj velik prtljažnik in več prostora kot pri kombi-limuzini. Zadnje luči spominjajo na tiste kot so na kombi-limuzini, vendar zelo lepo pašejo tudi na dolg prtljažnik.

Megane_Grand_Coupe (7)

Prostornina prtljažnika bo večja kot pri kombi-limuzini in bo zdaj nudila 503-litre prostornine, kar je sicer manj kot pri karavanski izvedbi, ki nudi 580-litrov prtljažnega prostora in več od 434-litrov kot jih ima kombi-limuzina. Nuditi veliko prostora pa je očitno postala nova obveznost, saj je več kot dovolj prostora na zadnjih sedežih in tudi sovoznik se ne bo mučil z utesnjenostjo. Armaturna plošča bo nudila 8.7-palčni zaslon na dotik z multimedijskim programom R-LINK 2 za enostavno uporabo.

Megane_Grand_Coupe (14)

Na voljo bo kar nekaj pogonskih agregatov, večina enakih kot pri kombi-limuzini. Dva bencinska agregata, prvi s prostornino 1.6-litrov in 115 konjskimi močmi, ter močnejši 1.2-litrski turbo motor s 130 konjskimi močmi. Dizelski motor bo le en vendar v treh izvedbah moči. 1.5-litrski dCi motor, ki proizvede 90, 110 ali 130-konjskih moči, odvisno seveda od modela in želje kupca. Vsi modeli so opremljeni s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, na voljo pa bo tudi 7-stopenjski EDC avtomatski menjalnik.

Kot prvi izmed treh oblik Megana, pa je Grand Coupe edini, ki je opremljen s strešnim oknom, ki nudi pogled na širše odprto nebo, dežne kapljice ali pa ogromne kose toče, če vas zaloti huda nevihta med vožnjo. Grand Coupe bo izdelan v tovarni v Turčiji, kjer bo tudi naprodaj ljučno s še 20 državami, med katerimi je tudi Slovenija. Zanimivo pa je, da Grand Coupe ne bo na voljo v Združenem Kraljestvu.

Megane_Grand_Coupe (8)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://cialis-viagra.com.ua

220km.net

https://topobzor.info