Prikaži kategorije
Domov / Novice / Rimac pripravlja drugi, še hitrejši avtomobil!
AVTOBLOG-Rimac-ConceptTwo (5)

Rimac pripravlja drugi, še hitrejši avtomobil!


Rimac bo v prvi polovici prihodnjega leta predstavil nov avtomobil, ki bo po besedah Monike Mikac udobnejši, dražji in še hitrejši od modela Concept One.

Z delovnim imenom Concept Two, ki se zagotovo ne bo preneslo na produkcijski avtomobil, naj bi bil model udobno luksuzen, malo večji od Concept One a še vedno dvosed, saj je Mikačeva dejala, da zaenkrat ne načrtujejo izdelave štirisedežnega avtomobila. Dodala je še, da bo avtomobil še zmogljivejši od predhodnika, ki že tako proizvaja 1240 konjskih moči in neverjetnih 1600 Nm navora, skupaj z naprednim štirikolesnim pogonom pa poskrbi, da do stotice pospeši v vsega 2,5 sekunde.

Čeprav so izdelali le osem primerkov Concept One in nato še dva dirkalnika z imenom Concept S, naj bi izdelali kar 100 primerkov prihajajočega avtomobila, v prvem letu pa računajo na prodajo 20 primerkov. Concept Two bo še vedno v istem teritoriju kot so Pagani, Koenigsegg ter Bugatti in bo tako stal več kot 1,1 milijonski Concept One. Ravno tako naj bi imel daljši doseg od trenutnega modela, ki se ponaša z okoli 320 kilometri največjega dosega, vseeno pa po besedah Mikačeve doseg ni ovira za njihove stranke, saj jih ne uporabljajo za vsakodnevno vožnjo.

Po predstavitvi kupeja, naj bi v prihodnjih letih sledili še dirkaška in ‘brezstrešna’ različica, kjer si bodo vsi delili enak oblikovni DNA kot Concept One.

AVTOBLOG-Rimac-ConceptTwo (3)

Čeprav hoče Rimac razširiti svoj portfelj avtomobilov, vseeno njihov največji zaslužek prihaja iz prodaje tehnologije drugim podjetjem. Med drugim dobavljajo baterijo za Koenigsegg Regero, ravno tako pa bo njihovo baterijo in info zabavni sistem uporabljal tudi prihajajoči hiperšportnik Aston Martin Valkyrie. Ravno to je področje, kjer bi se Rimac želel še najbolj razširiti, saj trenutno proizvedejo le okoli 100 baterij na leto, v naslednjih letih, pa bi radi to številko povečali na 5 do 10 tisoč, je še dejala Mikačeva.

Rimac_Laferrari (1)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
pharmacy24.com.ua/dapoksetin-prodlenie-akta/

www.adulttorrent.org

www.best-cooler.reviews/orion-coolers-review/