Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Rolls-Royce / Rolls Dawn postavlja nove standarde ultra luksuza
rolls-royce-dawn (25)

Rolls Dawn postavlja nove standarde ultra luksuza


Britansko podjetje je na frankfurtskem avtomobilskem salonu septembra predstavilo njihov povsem nov model: Rolls-Royce Dawn naj bi bil po njihovih besedah najlepši Rolls doslej, pa je res?

Po napovedniku sodeč smo sicer pričakovali bolj drastično spremenjen model, ki bi se bolj razlikoval od že znane britanske modre krvi. Na prvi pogled kabriolet zgleda zelo podoben Wraithu, to pa zato, ker je kar 80 odstotkov karoserije identične že dobro vpeljanemu Wraithu. Vrata so popolnoma kopirana, sprednji del pa je podaljšan 2,1 centimetra. Novi ultra-luksuzni Britanec je “najtišji “zgoraj brez” avtomobil vseh časov,” zatrjuje Rolls v sporočilu za javnost – veliko presežnikov torej. Streho lahko zložite v popolni tišini v 22 sekundah pri hitrostih do 50 km/h.

Rolls-Royce Dawn je 2560 kilogramov težak orjak, ki s pomočjo 6,6-litrskega V12 motorja proizvede 570 konjskih moči in 780 Nm navora, najvišjo hitrost pa ima omejeno na 250 km/h. Do 100 km/h potrebuje 4,9 sekunde, kar je za dva in pol tonsko pošast izjemna hitrost; vseeno pa njegova poraba ni niti najmanj ekonomična: poraba v mestu znaša kar 21,4 litra na 100 km, skupna poraba pa naj bi se gibala okoli 14 l/100km. Fotografije iz frankfurtskega avtomobilskega salona si oglejte v spodnji galeriji.

Vir:
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.220km.net

ここで読みます

karter-kiev.net