Prikaži kategorije
Domov / Novice / Se nam obeta nov najhitrejši čas na Nürburgringu?
AVTOBLOG-SCG003S-nurburgring-porsche-918spyder (15)

Se nam obeta nov najhitrejši čas na Nürburgringu?


Tako imenovani SCG003S bo predstavljen letos v Ženevi in želja proizvajalca Scuderia Cameron Glickenhaus je podreti trenutni rekord za najhitrejši serijski avtomobil na legendarnem Nemškem dirkališču – Nürburgring.

Nekoliko manj poznana avtomobilska znamka Scuderia Cameron Glickenhaus je razkrila svoje najnovejše  cestno orožje – imenuje se SCG003S in pričakovanja zanj so velika. Zelo si prizadevajo postaviti nov rekord na Nürburgringu, kar pa po zmogljivostih avtomobila sodeč ne bi smelo predstavljati večjih težav saj je na njegovi karbonski šasiji  sredinsko nameščen 4.4 litrski V8 agregat, s dvema turbinama, ki proizvede več kot  750 konjskih moči. Posledica tega je po navedbah SCG-ja čas od nič do stotice kilometrov na uro v manj kot treh sekundah in končna hitrost 350 kilometrov na uro. Največja atrakcija novega superšportnika pa ni le surova zmogljivost, ampak bo avtomobil po zaslugi izjemno lahke šasije in po vsej verjetnosti tudi napredne aktivne aerodinamike presegal sile 2G v zavojih, kar pa je po besedah Christiana von Koenigsegga (ustanovitelja podjetja Koenigsegg) najpomenbnejši faktor za hiter krog na kateremu koli dirkališču, še posebno pa na Nürburgringu saj pri njegovih hitrih zavojih ”downforce” pomaga v veliki meri.

AVTOBLOG-SCG003S-nurburgring-porsche-918spyder (7)

Avto pa ima v rokavu skriti še dodatni adut in sicer to, da je namreč cestna verzija njihovega že obstoječega SCG Racer dirkalnika, ki je na lanskih 24 urah Nürburgringa dobesedno pometel s konkurenco. Proizvajalec optimistično cilja na čas 6 minut in 30 sekund, kar je za približno 30 sekund hitreje od rekorderja Porsche 918 Spyder. Za boljšo predstavo, 30 sekund je razlika med časom Porscheja 918 Spyder (superšportnika s skoraj 900 konjskimi močmi) in časom Alfe Romeo Giulie Quadrifoglio (limuzina s prostorom za 5 oseb). Ali se bo ta drzna trditev inženirjev  pri SCG-ju uresničila pa bomo izvedeli kmalu po uradni predstavitvi tega neverjetnega vozila, do takrat pa Porsche ponosno ostaja “kralj ringa”.

AVTOBLOG-SCG003S-nurburgring-porsche-918spyder (12)

Zanimivo je tudi to da je najhitrejši čas na Nürburgringu nasploh dosegel Nemški profesionalni dirkač  Stefan Bellof, davnega leta 1983 v prav tako avtomobilu znamke Porsche in sicer v dirkalniku Porsche 956 Group C. Njegov čas je znašal neverjetnih 6 minut in 11 sekund. Sploh še imate kaj upanja v izboljšavo tega časa?

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
13.ua/

www.profvest.com

Купить аккумулятор a-mega