Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Škoda / Škoda Kodiaq je prispela v svet elegantnih terenskih vozil
Skoda_Kodiaq (9)

Škoda Kodiaq je prispela v svet elegantnih terenskih vozil


Včeraj je v Berlinu potekala uradna predstavitev novega Škodinega terenskega vozila, ki je zmožen vse-terenske vožnje, nudi veliko prostornost in izgleda privlačno.

Kodiaq je ime dolgo pričakovanega terenskega vozila podjetja Škoda, ki svoje ime nosi po severno-ameriškem otoku Kodiak. V Berlinu je včeraj ob 18:45 uri potekal tudi prenos predstavitve v živo na Škodinem YouTube kanalu, kmalu po pričetku prenosa pa so tudi uradno odkrili Kodiaqa, ki se je skrival pod pokrivalom. Prvi češki terenec, ki ima prostora za sedem ljudi in več kot 700 litrov prtljažnega prostora je tudi pravi lepotec z zmogljivostjo terenske vožnje zato so pri Škodi tudi prepričani, da se bo uspešno pridružil trgu.

Skoda_Kodiaq (2)

Poleg atraktivnega izgleda je glavni atribut Kodiaqa velika prostornost. S položenimi zadnjimi sedeži nudi kar 2.065 litrov prostornine, poleg zadnjih sedežev pa se v ravno dno zloži tudi sprednji sovoznikov sedež, kar omogoči prevoz predmetov dolžine 2,8 metra. Kodiaq je tudi prvo Škodino vozilo, ki ima na voljo tudi dvig šestega in sedmega sedeža v prtljažniku. Vozilo je dolgo 4,69 metra, široko 1,88 metra in visoko 1,67 metra. Zmožen je tudi vleke do 2,5 tone tovora.

Skoda_Kodiaq (5)

In ko smo ravno pri tovoru, lahko omenim da je Kodiaq opremljen s sistemom za pomoč pri vzvratni vožnji s prikolico, kar pomeni da vozilo prevzame nadzor vrtenja volana pri nizki hitrosti in tako varno in sigurno vzvratno premakne vozilo. Prav tako bo opremljen s tradicionalnim “infotainment” sistemom info-zabave in zaslonom na dotik. Bolje opremljeni modeli nudijo kamero s pogledom 360 stopinj za lažje manevriranje vozila v ozkih prostorih, kot tudi Wi-Fi oddajanje. Brezžično polnjenje pametnega telefona in ojačevalec signala sta tudi na voljo.

Skoda_Kodiaq (10)

Pogonski agregati so številčni, saj je kar 5 različnih motorjev na voljo. Dva dizelska motorja s prostornino dveh litrov premoreta 148 konjskih moči, ter 187 konjskih moči v močnejši nastavitvi, kot alternativa pa so na voljo tudi trije bencinski motorji. Prvi premore 123 konjskih moči s prostornino 1.4-litra, drugi ima prav tako 1.4-litra delovne prostornine, vendar je nastavljen na 148 konjskih moči ter nudi sistem deaktivacije cilindrov, tretji najmočnejši pa ima 2-litrski motor s 177 konjskimi močmi. Na voljo pa so tudi sedem-stopenjski DSG avtomatski menjalnik, ter šest-stopenjski ročni menjalnik. Veselimo se torej prihodnjega leta, ko bo Kodiaq na voljo tudi pri nas.

 

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
http://pills24.com.ua

www.best-drones.reviews