Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Škoda / Škoda razkrila Vision-E koncept
AVTOBLOG-Škoda-VisionE (3)

Škoda razkrila Vision-E koncept


Pri Škodi so z dvema skicama razkrili izgled koncepta novega, električnega SUVa z imenom Vision-E. Ta naj bi na ceste zapeljal šele leta 2020.

Škodaj je razkrila skice in detajle koncepta električnega SUV-a imenovanega Vision-E. Novi SUV bo eden petih popolnoma električnih avtomobilov, ki jih pri Škodi nameravajo izdelati do leta 2025. Vision E je kupejevsko oblikovan SUV z večjo  oddaljenostjo od tal, tankimi lučmi ostrega izgleda in panoramsko streho, ki se v slogu kupejevskih linij elegantno spušča proti zadku. Kar nekaj detajlov je podobnih novemu Kodiaqu, vendar bo Vision-E manjši, v notranjosti pa bo imel le štiri sedeže. V notranjosti bo za vsakega od štirih potnikov prostora na pretek, na sredinski plošči pa naj bi dominiral velik 12 palčni zaslon na dotik.

AVTOBLOG-Škoda-VisionE (1)

Vision-E naj bi poganjala dva elektromotorja, ki bosta skupaj zagotavljala štirikolesni pogon in skupno moč preko 300 konjskih moči. Največji domet naj bi bil okoli 500 kilometrov, z hitro polnilnico pa naj bi ga bilo možno na 80% napolniti v pičlih 30 minutah. Poleg električnega pogona, bo Vision-E tudi prvi škodin model, ki naj bi imel tretjo raven avtonomne vožnje, kar pomeni, da naj bi se vozil sam pod določenimi pogoji v prometu in vremenu. Pri Škodi pravijo, da naj bi Vision-E znal voziti sam v prometnih zastojih, na avtocestah, prehitevati, iskati prazen parkirni prostor in ga tudi zapustiti. Vse to je možno s pomočjo z vrsto senzorjev in kamer vgrajenih v Škodo. Produkcijsko različico pričakujemo na cestah šele leta 2020.

AVTOBLOG-Škoda-VisionE (2)

 

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.avtopoliv-gazonov.kiev.ua

https://monaliza.kiev.ua

посмотреть profvest.com