Prikaži kategorije
Domov / Dogodki / Škofja Loka letos gostila izbor za poslovni avto leta
Poslovni_Avto_Leta (1)

Škofja Loka letos gostila izbor za poslovni avto leta


Že 11. izbor Poslovnega avta leta je za nami, ki je s pestrim dogajanjem in široko paleto vozil potekal zelo zabavno in ob koncu dneva tudi produktivno.

Pestro dogajanje se je začelo v popoldanskih urah na ulicah Škofje Loke, kjer se je zbralo približno 200 obiskovalcev, ki smo bili deležni zanimivega dogajanja, ter več kot 20 zanimivih avtomobilov. Na Mestnem Trgu je bilo parkiranih 20 kandidatov za več različnih kategorij poslovnega avta leta, v bližini pa je bil kot jagoda na smetani parkiran še epski nov Lamborghini Huracan, ki je še dodatno popestril vzdušje.

Poslovni_Avto_Leta (23)

Letošnji člani menedžerske žirije so bili:

Vodja logistike v EngroTušu – Matej Denovnik

Direktor družbe Podkrižnik – Iztok Podkrižnik

Direktor Dewesofta – Jure Knez

Predsednik uprave Mercatorja – Toni Balažič

Direktorica Name – Mira K. Veljič

Generalni direktor Atlantic Grupe - Enzo Smrekar

Članica uprave NLB Skladi – Aleksandra Brdar Turk

BlogHAD – Roni Kordiš

Direktor pravne službe v Unikredit Banki - Rok Rozman

Poslovni_Avto_Leta (30)

Vseh 9 žirantov si je pred časom na poti na poligon na Vranskem ogledalo vsa vozila, jih preizkusila in podala svoja mnenja glede vozil. Izžrebani so bili štirje zmagovalci v štirih različnih kategorijah. Kot prvi, so se predstavili predstavniki EKO avta leta 2016. Nominiranci so bili:

- Toyota Prius

- BMW 225xe Active Tourer

- Toyota Auris Hybrid

- Volkswagen Golf GTE

- Peugeot 208 BleHDI75

Poslovni_Avto_Leta (6)

Zmagovalec EKO avta leta 2016 je bila pričakovano, Toyota Prius, ki je ugnala lanskega zmagovalca BMW i3, ki pa letos sicer ni tekmoval. Naslednje žrebanje je bilo za Službeni avto leta, katerega nominiranci so bili:

- Renault Megane

- Opel Asta

- Ford C-Max

- Peugeot 208

- Fiat Tipo

Poslovni_Avto_Leta (7)

Zmagovalec Službenega avta leta pa je bil Renault Megane, ki se je v finalni “bitki” boril s Slovenskim avtom leta Opel Astro, saj sta zbrala enako število točk. Ker so pravila tako narejena, da v primeru izenačenja zmaga tisti, ki je dobil več glasov iz strani bralcev, je ta zmaga pripadla Renault Meganu.

Poslovni_Avto_Leta (15)

Med kratkim premorom smo dobili pogostitev zanimivih, okusnih zavitkov in kozarce šampanjca, ki je še bolj sprostil prisotne, kmalu za tem pa je že nastopila Slovenska trubaška zasedba Pivo in Čevapi, ki so poskrbeli za zanimivo glasbo med premori. Prisotne so bile tudi čudovite predstavnice plesne skupine Chair Dance, ki so s svojim znanjem in izkušnjami pokazale, kaj se zgodi ko se združita aerobno gibanje in ples. Kmalu je nastopil čas, za razglasitev poslovnega avta leta 2016, katerega nominiranci so bili:

- Renault Talisman

- Audi A4

- Škoda Superb

- Jaguar XE

- Toyota Avensis

Poslovni_Avto_Leta (11)

Rezultati so bili zelo tesni, vendar pa je Renault Talisman ugnal konkurenco z dvema točkama razlike, na drugem mestu pa je pristal Audi A4. Osebno sem bil presenečen, da je Jaguar XE pristal pod Škodo Superb in Audijem A4, vendar pa so bili takšni rezultati. Kmalu pa je prišel čas, da se na prireditvi razglasi tudi najprestižnejši naslov Managerski avto leta. Nominiranci so bili:

- Mercedes-Benz razred E

- Audi A6

- BMW serije 7

- Jaguar XF

- Lexus RX

Poslovni_Avto_Leta (9)

Mercedes-Benz razred E je konkurenco premagal za kar 8 točk in tako postal Managerski avto leta, pred drugo uvrščenim Audi A6, ki je prejel zavidljivih 24 točk. To je bila tudi najvišja razlika med prvim in drugim mestom na četrtkovi prireditvi. Po glavni razglasitvi, pa je prišel še čas za podelitev nagrad za najlepši avto leta 2016 in Avtomobilska inovacija 2016. Naziv najlepši avto leta 2016 si je prilastil BMW serije 7, medtem ko je naslov avtomobilske inovacije prejela Opel Astra zaradi IntelliLux LED matričnih žarometov, vmesnika, IntelliLink vmesnika in sistema OnStar. Vsi smo zopet razdelili naše čestitke preko aplavza do vseh zmagovalcev, nato pa je bilo poskrbljeno za catering oziroma večerjo.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG