Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Opel / Slovenski avto leta je Opel Astra!
SAL-opel-astra-07

Slovenski avto leta je Opel Astra!


V finalnem glasovanju za Slovenski avto leta 2016, ki ga prireja sedem medijev iz področja avtomobilizma, se je za naslov potegovalo 5 finalistov. Izglasovali so Slovenski avto leta, ki je tokrat Opel Astra.

Za naslov se je, kot že rečeno, potegovalo pet finalistov. Poleg Astre se je za laskavi naslov potegoval še Škodin Superb, Mazdin CX-3, Audijev A4 in Renaultov Kadjar. Slednje je v finale izglasovalo 36.697 gledalcev, poslušalcev in bralcev sedmih medijev. Glasovali so tudi novinarji vseh sedmih novinarskih hiš, ki tudi sami trdijo, da si naslov Slovenskega avta leta zasluži Opel Astra.

Med 33 kandidati je tako pet finalistov doseglo sledeča mesta: 1. mesto s sedmimi točkami prednosti je dosegla Opel Astra, 2. mesto pripada Škodi Superb, na tretje mesto se je uvrstil Mazdin Križanec CX-3, Audi A4, ki je bil leta 2008 sicer že izbran za Slovenski avto leta, pa je bil letos na četrtem mestu. Na zadnje mesto med finalisti se je uvrstil nekoliko večji križanec Renault Kadjar.

Izid glasovanja v podrobnostih:

Vrsti red Glasovalci Avto Magazin Delo /
Slovenske Novice
Dnevnik /
Nedeljski
Motorevija AMZS Planet Siol.net VAL 202 Avtomobilnost Večer EVO Magazin Skupaj
1. Opel Astra 4 2 6 6 6 6 6 6 40
2. Škoda Superb 6 4 4 4 3 2 4 4 33
3. Mazda CX-3 3 3 3 3 4 4 3 1 24
4. Audi A4 2 6 1 2 1 3 2 3 20
5. Renault
Kadjar
1 1 2 1 2 1 1 2 11

Letošnji izbor za Slovenski avto leta je bil že 24. zapovrstjo od leta 1993. Takrat so ga izvajali le trije slovenski mediji. Pri izboru se že od vsega začetka upošteva kriterije, ki so opredeljeni v pravilih izbora.

Končno glasovanje je potekalo na drugem programu Televizije Slovenija v okviru televizijske oddaje Avtomobilnost.

Po besedah spletnega portala RTV Slovenija si Opel Astra zasluži ta kipec, avtomobil je resnično napredoval, močno, dvesto kilogramov nižja masa res spreminja vožnjo in stroške. Nadvse cenimo, da so ponudili inteligentne luči, ki ne slepijo, je pa res, da Astre na prvo mesto ne dajemo brez slabe vesti. Kajti Astra se je z znižanjem mase zgolj izenačila z najboljšimi v razredu, ni postavljavec smernic.”

Na Siolu pa glede prvega mesta pravijo, da “je bilo tokrat v redakciji, zanimivo, najmanj razprave, saj je nova Astra – glede celovitosti ponujene vsebine zdaj že 11. generacija Oplovih kompaktnih družinskih limuzin – pustila najmanj dvomov. Opel je držal smele obljube glede celovitega tehničnega napredka in pri tem, kar je najpomembneje, sledil tradiciji svojih korenin, ki ljudem obljubljajo napreden avtomobil, dostopen širokemu krogu ljudi, tudi slovenski kupni moči.”

Zmagovalki čestitamo in upamo, da bo ponosno nosila naziv Slovenskega avta leta 2016!

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.profvest.com

Купить Левитра 60 мг

https://progressive.ua