Prikaži kategorije
Domov / Primerjave / Snemanje filma Hitri in drzni še zdaleč ni poceni!
AVTOBLOG-hitri-in-drzni-strošek-prizorov-filma-fast8 (2)

Snemanje filma Hitri in drzni še zdaleč ni poceni!


Zagotovo ste se že kdaj spraševali koliko bi v resničnem življenju stali vsi ”uničujoči” akcijski prizori v legendarni seriji filmov Hitri in Drzni. V celotni zgodovini so namreč uničili kar nekaj zgradb, izredno redka vozila in celo tank!

Vse od leta 2001, ko je izšel prvi del serije filmov Hitri in drzni, so filmi te serije kaj kmalu dobili veliko oboževalcev predvsem na račun avtomobilskih navdušencev, filmi pa so zasloveli kot akcijski filmi z velikim številom ”uničujočih” akcijskih prizorov s hitrimi avtomobili(pa čeprav le na videz). V dolgoletni tradiciji sedmih delov so namreč ”pokončali” ogromno vozil in porušili, oziroma močno poškodovali, kar nekaj zgradb.

Na spletu smo zasledili zanimivo primerjavo zavarovalnice Insure the Gap, natančno so namreč preučili vseh dosedanjih sedmih delov te kultne akcijske serije filmov in presenetili z rezultati. Pri ocenitvi vrednosti avtomobilov jim je pomagal svetovalec za vozila Nacho Liacer, s skupnimi močmi pa so ugotovili, da bi račun za vse stal 527 milijonov dolarjev oziroma 493 milijonov evrov. Vsi zneski izključujejo težko pričakovani, osmi del, ki naj bi bil najbolj uničujoč film v zgodovini serije. V sedmih delih so uničili 169 običajnih vozil, 142 vozil so le poškodovali, poškodovali so tudi 37 posebnih vozil, kot so tank, dirkalniki in predelana vozila.

AVTOBLOG-hitri-in-drzni-strošek-prizorov-filma-fast8 (7)

Največ vreden avtomobil v seriji je Lykan Hypersport. Cenijo ga na 3,5 milijona dolarjev oziroma 3,27 milijona evrov,  ”razbili” so ga pa s skokom iz nebotočnika v filmu ”Furious 7”. No vsaj bil bi, če ne bi pri snemanju uporabili replik tako, kot za večino ostalih vozil. Skupno so poškodovali 53 zgradb, 31 zgradb so dokončno porušili, poškodovali pa so tudi 427 vsakdanjih predmetov. Producenti za naslednji del serije obljubljajo še več akcije in uničujočih prizorov, kar pomeni, da bo strošek še precej večji.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
progressive.ua

best-cooler.reviews