Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Športni terenec Audi Q4 potrjen za leto 2019
audi-q4-render

Športni terenec Audi Q4 potrjen za leto 2019


Audi Q4 bo povzemal smernice koncepta TT Offroad ter postavljal nove standarde v razredu, medtem ko se bo bojeval z BMW X2, Range Rover Evoque in Mercedes-Benz GLA.

Audi bo s Q4 oznako označeval bolj kupejevsko in športno začinjeno različico športnega terenca, sledil bo pa električnemu Q6 in orjaškemu Q8. Novi Q4 naj bi tekmoval s prihajajočim BMW X2, Range Rover Evoque in Mercedes-Benzom GLA, temeljil pa bo na dobro uveljavljeni MQB platformi, kakršno uporablja tudi druga generacija modela Q3. Po besedah tiskovnega predstavnika naj bi bil prihod Q4 načrtovan za leto 2019, sledil bo namreč modelu Q8, ki proizvodnjo začenja leta 2018 v tovarni v Bratislavi na Slovaškem.

audi-q8-interior-copy

Znano je to, da bo Q4 v dolžino meril najmanj 4500mm, kar je 110mm več kot trenutna generacija modela Q3, kateri je trenutno proizvajan v Seatovi tovarni v Španiji, vendar bodo proizvodnjo kmalu prestavili na Madžarsko. Novi Q4 naj bi stal okrog 30 tisoč eurov, vgrajeno pa bo imel vso najnovejšo tehnologijo ki jo premore koncern Volkswagen. To pomeni, da bo imel Full-HD digitalne merilnike, prepoznavanje kretenj za upravljanje z vozilom, 9,2-palčni multimedijski sistem, brezžično polnjenje telefona in seveda najnovejše možnosti povezave. Na voljo bo tudi kot priključni hibrid imenovan e-tron, ki pa ne bo lahko naredil le okoli 50 električnih kilometrov.

Audi Q4 je bil sicer v proizvodnjo namenjen že leta 2015, šele prejšnje leto pa so si zagotovili uporabo oznake Q4 podjetja Fiat Chrysler. Glede na to, da je proizvodnja načrtovana šele za leto 2019, lahko naslednje leto pričakujemo nov koncept, ki bo v celoti razkril videz novega Q4.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
alpari украина

https://topobzor.info

best-cooler.reviews