Prikaži kategorije
Domov / Znamke / BMW / Ta predelava vas bo navdušila: 1985 BMW 635CSI
rimal-e24-635csi-xerxes-m-system-turbines

Ta predelava vas bo navdušila: 1985 BMW 635CSI


Popolno izvedeno avtomobilsko predelavo je v zadnjem času težko najti. Še posebej ko gre za klasični avto kot je ta BMW 635CSI. Vendar pa je točno temu vozilu uspel neverjetno čudovit klasičen videz, ki smo ga videli v prejšnjem letu.

Za mnoge je najdba takega BMW E24 635CSI, v tako slabem stanju kot je bil ta primerek nekoč, že praktično izguba upanja v predelavo. Vendar pa je Rimal Chand na svojem vozilu kljub manjkajočim delom karoserije, oluščeni barvi in popolnem razpadajočem videzu, videl biser v tem čudovitem primerku. Medtem ko je zunanjost vozila izgledala obupno, pa je bila notranjost še dokaj dobro ohranjena in motor je bil močan, največji dragulj pa so bila na videz nedotaknjena M-System platišča.

Vendar pa ta platišču Rimalu na začetku niso bila popolnoma všeč, zato je prvotno poskusil vstaviti slave “Epsilone”, “Rialke”, “Schnitzerke”, ter ostale. Vendar pa so mu originalne sčasoma prirasle k srcu. Zato so po meri izdelana 3-delna M-System platišča tudi središče tega projekta. Z roko položeno na srce lahko resnično potrdim, da so ta platišča ene najbolj pripadajočih oblik, ki spadajo na to vozilo.

Zgodba za platišči je resnično zanimiva. Čudovite M-System “enke”, poznane tudi kot “Turbine” in M-System “dvojke” imenovane tudi kot “Leteče zvezde-(Throwing Stars)”, so brez dvoma ene izmed najboljših oblikovanih platišč, kar so jih izdelali pri podjetju BMW. Dokaz za to je tudi to, da so bile nameščene na znameniti BMW seriji 5 E34. Za lastnika Chanda je bilo hitro jasno, da mora za svoj primerek vozila ustvariti njegov osebni vtis na platiščih. Tako so nastala po meri narejena 3-delna M-System platišča.

Sprva se je projekt izdelave platišč začel le kot stranski projekt za lastnika. Zdaj pa ima Rimal svojo znamko, kjer izdelujejo 3-delne verzije slavnih M-System platišč. Za razliko od originalnega seta M-System 1 platišč, so bila nova platišča povečana na velikost 18-col, ter prav tako kot originalna nudijo sredinsko postavljene navoje. Za prav to izdelavo BMW E24 635CSI, so platišča popolnih velikosti in se popolno prilegajo na vozilo z velikostjo 18×10 spredaj in 18×11 zadaj.

rimal-e24-635csi-xerxes-interior-vaders

Po tem ko so poskrbeli za platišča, je bil čas da poskrbijo za zunanji videz avtomobila. Po tem ko so popolnoma odstranili prvotno barvo in jo zamenjali s čudovitim modrim odtenkom, je bil čas za nekatere zanimive malenkosti in dodatke. Ta primerek ponuja osenčene temne dele maske in nove odbijače. Spredaj je značilnega evropskega videza, zadaj pa je Rimal dodal črne dele, ki se lepo podajo na celotno vozilo. Malce nad zadnjim odbijačem je klasični spojler, ki dodatno poudari nagnjen zadek BMW E24.

Ko so poskrbeli za zunanjost, pa je prišel čas za obnovo notranjosti in poudarke malenkosti. Vozilo je nudilo popolnoma prenovljeno notranjost še pred prvotnim nakupom in je bilo opremljeno s popolnoma usnjenimi črnimi sedeži spredaj in zadaj, kar poskrbi za neverjetno čist in urejen videz tako klasičnega športnega-kupeja.

BMW 635CSI

Kljub temu, da je Rimal prvotno vstavil amortizirano vzmetenje, pa se je na koncu odločil za “air-ride”. Kot dodatek pa je vstavil paket “Air Lift Crafter” nosilce, ki so poskrbeli za marsikatero težavo, kot je naprimer tako dolg viseč sprednji del.

Vir: Stance Nation
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://medicaments-24.net

https://techno-centre.niko.ua

лансер