Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Honda / Tako Civic Type R pospešuje do 233 kilometrov na uro
2017 Honda Civic Type R

Tako Civic Type R pospešuje do 233 kilometrov na uro


Zadnje čase so vse oči uprte v Hondo, saj čedalje več testov dokazuje, zakaj je nova Honda Civic Type R eden najboljših ‘hot hatchev’ vseh časov.

Do sedaj smo že odkrili, da je njeno vzmetenje celo udobnejše od tistih v Focusu RS in pa Subaruju WRX STI, izjemna tehnološka dovršenost pa odlično kompenzira za štirikolesni pogon, katerega ima sedaj že večina tekmecev.
Sedaj po novem vemo tudi, kako novi Type R pospešuje od 0 do 200 kilometrov na uro, oziroma še malo čez. MotorsportMagazine je namreč preizkusil kako avtomobil pospešuje do ‘dvestotice’, vendar se niso ustavili tam, ampak so plin spustili šele pri 233 kilometrih na uro.

2017 Honda Civic Type R

Honda z novim Civic Type R-om, trenutno drži rekord na slovitem Nurburgringu za vozila s sprednjim pogonom, kjer ji je uspelo dokončati več kot 20 kilometrov dolg krog v vsega 7 minutah in 43,8 sekunde, kar je 5,5 sekunde hitreje od prejšnega rekorderja Volkswagen Golf GTI Clubsport S.

Ta vroča kombilimuzina se ponaša z 2.0 litrskim turbobencinskim agregatom, ki ji zagotavlja kar 320 konjskih moči in 400 Nm navora. Vso to moč prenaša le na prvi kolesni par preko 6 stopenjskega ročnega menjalnika. Še vedno ne vemo, koliko Type R potrebuje za pospešek od 0 do 100 kilometrov na uro, saj ta japonski proizvajalec še ni izdal uradnega časa, zagotovo pa bo ‘oklestil’ še nekaj desetink od časa 5,7 sekunde, kolikor je za ta enak pospešek potreboval njegov predhodnik. Mogoče pa lahko čas razberete iz spodnjega videoposnetka?

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
別れさせ屋 奈良

ディテール

В интеренете нашел интересный веб сайт , он описывает в статьях про мойки производственные.