Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Tesla / Tesla bo vpoklicala 53.000 vozil
AVTOBLOG-Tesla-vpoklic (1)

Tesla bo vpoklicala 53.000 vozil


Pri Tesli so potrdili vpoklic 53 tisoč avtomobilov Model S in Model X zaradi napake v parkirni zavori.

Napaka zajema vse avtomobile Modela S in Modela X narejenih med februarjem in oktobrom 2016, kar skupno nanese skoraj 53 tisoč avtomobilov, pri Tesli pa zatrjujejo, da so avtomobili še vseeno še vedno varni za vožnjo. Potencialni problem je v elektroniki parkirne zavore, zaradi katerega lahko pride do tega, da parkirna zavora ne bi hotela popustiti.

AVTOBLOG-Tesla-vpoklic (2)

Pri Tesli ne verjamejo, da bi ta okvara lahko ogrozila varnost njihovih strank, zaenkrat tudi še ni bilo primera, ko bi se napaka dejansko pojavila, vendar so raje po njihovih besedah ‘preveč previdni’ in so zato vseeno izdali vpoklic. Problem naj bi bil v majhnem zobniku, ki je sestavni del elektronskega sistema ročne zavore in bi lahko bil izdelan narobe s strani zunanjega dobavitelja.

AVTOBLOG-Tesla-vpoklic (4)

V primeru, da ta zobnik ne deluje pravilno, se ročna zavora ne bo sprostila. Torej nevarnosti za primarni zavorni sistem ni obenem pa, kot je bilo že prej omenjeno poudarjajo, da so njihovi avtomobili še vedno varni za vožnjo. Lastniki vseh Tesel narejenih med februarjem in oktobrom 2016, bodo uradno obveščeni o vpoklicu po elektronski pošti, popravilo pa naj bi trajalo 45 minut. Pri Tesli načrtujejo, da bi lahko do oktobra zaključili vpoklic in posodobili vseh 53 tisoč avtomobilov.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
Crypto Solutions платит

insulated fish kill bags

https://monaliza.kiev.ua