Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Tesla / Tesla načrtuje uporabo sončne energije, nove tovornjake in…
Tesla-Battery Power For Homes

Tesla načrtuje uporabo sončne energije, nove tovornjake in…


Po 13 letih in revolucionarnem desetletju se Tesla pripravlja na novo obdobje izdelovanja in razvijanja tehnologij. Načrtujejo veliko, a do zdaj še niso razočarali.

Elon Musk, direktor in ustanovitelj podjetja Tesla Motors je v  napovedal velike spremembe podjetja. Uvodna beseda je sicer kratek pregled preteklosti in načrtovane poti, ki je pripeljala podjetje na točko, kjer je zdaj. Kot pravi Musk, moramo ljudje kot civilizacija doseči nov trajnostni vir energije, saj bomo slej ko prej porabili zaloge fosilnih goriv, prav tako pa trenutne količine ogljika škodujejo okolju. Zato je Musk na spletni strani, ki je zdaj preimenovana na le www.tesla.com – pomnimo da je bila prej imenovana www.teslamotors.com – zaupal informacije in načrte, ki jih želi s podjetjem uresničiti v prihodnosti.

Tesla_Prihodnost (5)

Prvi načrt na seznamu je izdelati integriran vir sončne energije, ki bo vstavljen na strehe domov širom celega sveta in ne bo potreboval težkega vzdrževanja. Kot je zapisal bo potrebno le eno naročilo, ena namestitev, en servisni in ena aplikacija za pametni telefon. Vse to pa bo veliko lažje z združitvijo podjetij Powerwall, SolarCity in Tesla.

Tesla_Prihodnost (1)

Drugi načrt je razširitev voznega parka, ki bo poleg Tesline limuzine z imenom Model S in družinskega eno-prostorca z oznako Model 3, bo podjetje pričelo z izdelavo večjega “pick-up” transportnega terenca. Vendar pa se podjetje tu ne bo še ustavilo, saj načrtujejo tudi velike, težke električne avtobuse za moderni transport velike mase prebivalcev, prav tako pa želijo razširiti električno tehnologijo na vozila, ki dostavljajo osnovne življenske potrebščine – tovornjake. To bi povečalo varnost transporta in posledično tudi znižalo ceno, saj bi avtonomni tovornjaki vozili sami.

Tesla_Prihodnost (2)

Tretji načrt pa je zgoraj omenjena avtonomnost. Podjetje mora izpopolniti sisteme avtonomne vožnje tako zelo, da tudi v primeru ko bo prišlo do napake računalniških sistemov, da bo vozilo zmožno varno voziti naprej. Sistemi avtonomne vožnje bodo kmalu boljši in varnejši “vozniki”, kot smo sedaj ljudje ki opravljamo z vozilom.

Tesla_Prihodnost (4)

Četrti načrt pa je vpeljati t.i. “sharing”. To pomeni, da ko bojo avtonomni sistemi izpopolnjeni, boste lahko poklicali svojo Teslo praktično iz vsepovsod in Vas bo lahko tudi odpeljala kamorkoli želite. Svoje vozilo boste lahko tudi dodali v Teslino “sharing” floto vozil, kar pomeni, da bo Vaša Tesla Vam služila denar, ko je ne boste potrebovali. Torej se bo nekdo drug lahko zapeljal s tujim vozilom, medtem ko ga lastnik ne bo potreboval. To bi močno zmanjšalo število vozil v mestih, saj jih ljudje nebi potrebovali tako veliko. Za Teslo torej prihodnost zgleda pestra in kot pred 13 leti, revolucionarna.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.pharmacy24.com.ua

www.sellmax.com.ua

также читайте