Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Toyota / Toyota bo uresničila koncept zanimivega križanca C-HR!
Toyota-C-HR-Concept-01

Toyota bo uresničila koncept zanimivega križanca C-HR!


Toyotin C-HR koncept, ki je bil leta 2015 razkrit na avtosejmu v Frankfurtu, bo šel v serijsko proizvodnjo, predstavljen pa bo v Ženevi prihodnji mesec.

V Frankfurtu predstavljena Toyota C-HR Crossover Concept je bil ustvarjena z vizijo prodaje na različnih trgih. Zato se je Toyota odločila, da projekt izpelje in naredi serijski avtomobil, ki se bo svetovni javnosti predstavil v Ženevi čez nekaj dni.

Seveda lahko pričakujemo, da bo serijska različica modela C-HR nekoliko bolj “prizemljena” in ne tako zelo futuristična kot je koncept, ki izgleda kot Toyotin poskus upodobitve Nissanovega Juka. Tudi po velikosti bo avtomobil bližje slednjemu kot pa modelu RAV4. Z novincem bo tako Toyota ponudila zanimivega SUV križanca Evropi z Veliko Britanijo in Severni Ameriki.

Toyota-C-HR-Concept-07

Serijski C-HR bo grajen na Toyotini novi TNGA globalni platformi, ki je že temelj novega Priusa in zato poleg tipičnih bencinskih in dizelskih ponuja tudi možnost namestitve hibridnih pogonskih sklopov, ki bodo zelo verjetno tudi v ponudbi modela C-HR.

Križanca bodo izdelovali v Toyotini tovarni v Turčiji, kjer trenutno izdelujejo modela Verso in Corolla. Tja je podjetje vložilo neverjetnih 350 milijonov evrov, da bi iz 150.00 izdelanih vozil letno proizvodnjo podvojili. Očitno imajo pri Toyoti od C-HR zelo visoka pričakovanja.

Uradna predstavitev in podrobnejše informacije sledijo začetek prihodnjega meseca, proizvodnja pa bo stekla pozneje letos.

Vir:
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
progressive.ua

реабилитация наркоманов