Prikaži kategorije
Domov / Znamke / BMW / Tudi BMW i3 zna iti “pošrek” v rokah finca
Avtoblog_BMWi3_drift (1)

Tudi BMW i3 zna iti “pošrek” v rokah finca


Na spletnem portalu smo zasledili video, kjer Finec Rauno Aaltonen “drifta” z zelo zanimivim avtomobilom. Lotil se je kar električnega BMW i3.

BMW i3 je bavarska ideja o popolnem mestnem avtomobilu, ki združuje prestiž znamke in odlično vozno dinamiko, z nizkimi stroški ter vsemi prednostmi električnih avtomobilov. Te naj bi bili sensibilni, varčni in tihi, voznik pa naj bi z njimi ravnal karseda nežno zaradi cilja takih avtomobilov-prevoziti čim daljšo razdaljo praktično “zastonj”. BMW i3 izstopa od povprečnih električnih avtomobilov v tem segmentu že z vozno dinamiko in odličnimi pospeški, nedavno pa je prejel tudi povečano baterijo, ki mu po novem omogoča okoli 200km realnega dosega, kar je že dovolj za večino vseh potreb povprečnega človeka.

Avtoblog_BMWi3_drift (3)

Seveda nismo vsi povprečni, zato si nekateri v svojih konjičkih želimo tudi nekaj ‘uživancije’. Včasih se izjemno radi tudi ‘poigramo’ z zadkom atomobila, če nam ta to dovoljuje. Električni avtomobili ponavadi tega ne pustijo in čeprav ima tak BMW za električni avtomobil zelo dobro vozno dinamiko, vsaj za nas entuziaste, tudi tak avtomobil kot je i3 ne pride v poštev. No vsaj tako sem mislil do ogleda spodnjega posnetka, kjer legenda relija, Finec Rauno Aaltonendrifta” z električnim BMW i3 po makadamski poti. Že po prvih zavojih je dejal: “I3 je zelo zanimivo vozilo. Ko ga enkrat razumeš postane izjemno zabaven in daje občutek kot, da bi imel 1000 konjskih moči.

BMW i3 ima seveda električni ekvivalent 170 konjskih moči in ne 1000, vendar vseeno zelo suvereno pospešuje, saj ‘stotico’ doseže že po 7,3 sekunde. Za tako dobre zmogljivosti je zaslužna predvsem nizka teža avtomobila (zahvaljujoč lahkim kompozitom tehta le 1280 kilogramov) in velik navor električnega motorja, ki je dosegljiv že pri 0 obratov na minuto. Ravno ta navor je po finčevih besedah odločilen za kontrolirano drsenje ali ‘drift’, svoje vtise pa je zaključil z besedami: “Nisem pričakoval, da se lahko i3 tako lepo pelje med drsenjem, seveda pa sem vedel, da ima motor ves navor dosegljiv že pri 0 obratih na minuto, kar je najpomembnejše za nadzorovanje avtomobila med drsenjem”. Za vas ne vem ampak očitno ima Rauno prav, saj meni i3 na tem posnetku res izgleda zelo dobro, bi bilo pa zanimivo videti dejanski WRC i3, česar po mojem mnenju še lep čas ne bomo dočakali.


Ahh te Finci….
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.profvest.com

www.farm-pump-ua.com/primover.html

Нашел в интернете популярный портал , он рассказывает про випробувальний комплекс RPAT.