Prikaži kategorije
Domov / Novice / Tudi vozniška dovoljenja kmalu kar na pametnih telefonih?
digitalno-vozniško-dovoljenje

Tudi vozniška dovoljenja kmalu kar na pametnih telefonih?


Verjetno ne bo trajalo več dolgo, ko bo močan vpliv digitalizacije prišel tudi na območje Slovenije. Med najbolj napredne vsekakor spada Velika Britanija, ki med prvimi uvaja novosti. Tudi tokrat so pohiteli z uvajanjem digitalnih vozniških dovoljenj.

Velika Britanija je že lep čas znana kot zelo napredna država in tudi tokrat niso nobena izjema. Kot novost bodo začeli uvajati digitalno vozniško dovoljenje, ki ga bodo imeli vozniki kar na svojem pametnem telefonu, od koder ga bodo pokazali tudi prometni policiji.

Britanci v ta namen razvijajo posebno aplikacijo, ki bo olajšala digitalizacijo vozniških dovoljenj, le-ta pa temelji na Applovi storitvi Wallet. S slednjo lahko lastniki že sedaj plačujejo račune kar z osebnim pametnim telefonom, s podobno storitvijo pa se lahko pohvali tudi Google, ki v inovativnosti ne zaostaja.

digitalno-vozniško-dovoljenje

Vodilni pri tem projektu so novost sicer predstavili na Twitter računu, vendar prihoda novosti na trg niso želeli časovno opredeliti. Pri digitalnih potrdilih in dokumentih je namreč bistvenega pomena prav varnost in zaščita, ki morata biti ob uradni predstavitvi že dodobra izpopolnjeni.

Za začetek bodo Otočani še vedno uporabljali tudi kartice, kot jih imamo v uporabi pri nas, digitalno potrdilo pa bo le dodatno dokazilo, ki bo sčasoma bolj in bolj pridobivalo na veljavi in pomembnosti. Sicer pa so se Britanci lani popolnoma poslovili od papirnatih (roza) vozniških dovoljenj, ki jih pri nas mnogi še vedno uporabljajo.

Poleg hitrega preverjanja podatkov v policijski bazi bo novo digitalno vozniško dovoljenje omogočalo tudi zelo hitro deljenje osebnih podatkov pri najemu vozila. Ob povsem samostojni uporabi digitalnih potrdil bo verjetno največji problem prazna baterija vašega telefona.

Kaj menite o novi digitalizaciji? Je resnično potrebna?

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
http://cl24.com.ua

profvest.com/