Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Porsche / Uradno predstavljen Porsche GT2 RS s 700 konjskimi močmi
AVTOBLOG-Porsche-GT2RS (1)

Uradno predstavljen Porsche GT2 RS s 700 konjskimi močmi


Ultimativna 700 konjska različica Porscheja 911 imenovana GT2 RS je praar debitirala na Goodwoodovem festivalu hitrosti.

Porsche je odgrnil pregrinjalo z najmočnejše različice modela 911 v zgodovini obstoja. Težko pričakovan 911 GT2 RS je bil sedaj po nepričakovanem predogledu v Los Angelesu, tudi uradno predstavljen.

Glavni podatek je seveda neverjetna moč, ki jo proizvaja ekstenzivno predelan 3,8 litrski twin turbo šestvaljnik, vzet iz modela Turbo S. 700 konjskih moči in 750 Nm navora, so dosegli s predelavo sistema za turbinsko polnjenje, ki v izgorevalne komore dovaja večjo količino zraka. Turbinama pomaga tudi novi sistem hlajenja, ki z vbrizgavanjem vode zagotavlja hladnejši zrak ob vstopu v izgorevalne komore.

AVTOBLOG-Porsche-GT2RS (4)

Ta absurdna moč je preko sedem stopenjskega PDK menjalnika, ki je posebej prilagojen za prenašanje tolikšne moči, speljana le na zadnji kolesni par. Paket lepo zaključuje še izjemno lahek izpuh iz titana, ki naj bi po Porschejevih besedah zagotavljal dirkaški zvok, obenem pa je avtomobilu prihranil 7 kilogramov teže, v primerjavi z izpušnim sistemom v modelu Turbo S. Če govorimo o zmogljivostih, Porsche pravi, da 1.470 kilogramov težak GT2 RS potrebuje za pospešek do stotice le 2,8 sekunde, končna hitrost pa znaša 340 kilometrov na uro, kar ga na papirju naredi najhitrejšega Porscheja 911 vseh časov.

AVTOBLOG-Porsche-GT2RS (7)

Avtomobilova divja zunanjost je prikrojena doseganju optimalnega oprijema in maksimalne aerodinamične učinkovitosti. Težko bi spregledali velik zadnji spojler, obenem pa izstopajo tudi hladilne reže za prednje zavore in velikih odprtin za zajem zraka na prvem odbijaču.

Večina karoserije je izdelana iz plastike ojačane s karbonskimi vlakni, medtem ko sta streha in sprednji pokrov prtljažnika narejena iz izjemno lahkega magnezija. Platišča so velika 20 palcev spredaj in 21 palcev zadaj, obuta v zelo agresivne pnevmatike. Poleg šasije, ki je narejena po merilih dirkalnikov, avtomobil ljučuje še štirikolesno krmiljenje in zavore iz keramičnega kompozita, ki so na tem avtomobilu standardne.

 

Kupci si lahko ravno tako omislijo 24 tisočakov vredni Weissach paket, ki zahvaljujoč kopici delov iz karbonskih vlaken zniža težo avtomobilu še za dodatnih 30 kilogramov. Ravno tako so del paketa tudi izjemno lahka magnezijeva platišča, ki zmanjšajo predvsem nevzmeteno maso.

V notranjosti lahko že v standardnem GT2 RS najdemo črno-rdečo kombinacijo, ki združuje rdečo alkantaro s črnim usnjem in ‘golimi’ karbonskimi vlakni. Školjkasti sedeži in varnostna kletka, sta lepo skupaj združeni z ostalo opremo, ki ni nič drugačna od običajnega modela 911. Na voljo je tudi Porsche Crono paket, ki ljučuje štoparico na armaturni plošči in doda nove funkcije merjenja časa v info zabavni sistem.

AVTOBLOG-Porsche-GT2RS (8)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.adulttorrent.org/details/melly_2_futanari_dreamland