Prikaži kategorije
Domov / Znamke / BMW / V avtonomni vožnji presenetljivo vodi Ford!
AVTOBLOG-avtonomnavožnja

V avtonomni vožnji presenetljivo vodi Ford!


Neodvisno poročilo podjetja ‘Navigant Research’ o razvoju avtonomne vožnje, presenetljivo postavlja Forda na prvo mesto. Kje pa sta tukaj Tesla in Uber?

Če smo iskreni avtonomna vožnja prihaja, pa če nam je to všeč ali ne. Razvoj in testiranje ni več omejeno na nekaj tehnično usmerjenih podjetij in proizvajalce električnih avtomobilov, temveč so se temu pridružili tudi bolj ‘mainstream’ proizvajalci avtomobilov, med katerimi je bil Ford razglašen za vodilnega na tem področju. Glede na neodvisno poročilo a, so za potrebe raziskave na področju razvoja avtonomne vožnje temeljito preučili 18 različnih podjetij, ljučno s Teslo, Uberjem in Googlovim Waymom.

Tesla-model-S (1)
Raziskovalci so se poglobili v avtomobilske proizvajalce, dobavitelje, tehnološka podjetja in transportna podjetja, ter jih nato razdelili v štiri skupine in sicer v ‘Leaders’ (voditelje), ‘Contenders’ (rivali) , ‘Challengers’ (izzivalci) in ‘Followers’ (sledilci). Oceno so dobili glede na izvedbo in strategijo v smislu prodaje, marketinga in distribucije, proizvodnje kapacitete, proizvodnje kvalitete in zanesljivosti. Presenetljivo je najvišje mesto pripadlo Fordu, ostali v skupini voditeljev pa so bili še General Motors, Renault-Nissan in Daimler. V naslednjo skupino rivalov (contenders) so padli Tesla in Waymo, skupaj z BMWjem, VW Grupo in Hyundaiem. V skupino izzivalcev so umestili Hondo in verjetno najbolj presenetljivo-Uber. Ravno Uber, za katerega velja, da spada v sam vrh, ni prišel niti med top 10 najbolje uvrščenih.

AVTOBLOG-vodilni_avtonomnavožnja (7)
Ko so pri Fordu izvedeli za rezultate raziskave,  vodja razvoja novih tehnologij Raj Nair ni mogel skriti navdušenja, zato je svoje misli strnil v izjavo za medije: “Pri Fordu si prizadevamo biti vodilni v samo-vozeči revoluciji; vodje poznani po tem, da smo stvari naredili prav in postavili varnost strank na prvo mesto ter zgradili trdno podjetje, ki omogoča tej tehnologiji, da služi svojim namenom”. Fordov glavni direktor Mark Fields je pred tem dejal, da želi svojem podjetju prihodnost “mobilnega podjetja”, da ne ostane le avtomobilski proizvajalec. Kot primer je Ford pred kratkim zapravil eno milijardo dolarjev za nakup Argo Ai, tehnološkega podjetja, ki se ukvarja izključno z avtonomno tehnologijo.


Iskreno povedano je lepo videti, da na tako pomembnem področju kot je avtonomna vožnja vodi podjetje, ki je v osnovi pravo avtomobilsko podjetje in ne neko tehnološko podjetje, brez osnov v avtomobilski industriji.
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://progressive.ua

www.profvest.com

Этот популярный web-сайт про направление дорожки ковровые https://www.fashioncarpet.com.ua/katalog-kovrovykh-dorozhek.html