Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / V čem se nova generacija VW Pola loči od prejšnje?
avtoblog-volkswagen-polo-primerjava-razlike (17)

V čem se nova generacija VW Pola loči od prejšnje?


Raziskali smo največje novosti nove generacije Volkswagnovega priljubljenega mestnega malčka, ki sliši na ime Polo. Razlik je več, kot bi si mislili na prvi pogled!

Volkswagen je pred kratkim ponosno predstavil popolnoma novo generacijo uspešenga mestnega malčka, Pola. Kljub temu, da gre v celoti za povsem novo generacijo, verjamemo, da ga bo marsikdo na prvi pogled ”zamenjal” s prejšnjo.

avtoblog-volkswagen-polo-primerjava-razlike (6) avtoblog-volkswagen-polo-primerjava-razlike (5)

Polo je za nemško znamko Volkswagen izjemno pomemben model, zato so vse spremembe skrbno načrtovali. Po njihovih besedah so pripravili avtomobil, ki izgleda ”športno” in obenem tudi bolj ”odraslo”. Zunanjost  je seveda bolj evolucijska kot revolucijska, tega pa smo pri celotnem koncernu že navajeni, vendar je razlik vseeno več, kot deluje na prvi pogled.

avtoblog-volkswagen-polo-primerjava-razlike (4) avtoblog-volkswagen-polo-primerjava-razlike (3)Največja novost je brez dvoma nova arhitektura, ki sliši na ime MQB A0. Le-ta je nadomestila ”zastarelo” arhitekturo PQ25, katero poleg nekaterih Volkswagnovih modelov namenjenih za Indijski trg še vedno uporabljata Škoda Rapid in Seat Toledo. Uporaba nove arhitekture omogoča več prostora v notranjosti zaradi 94 milimetrov daljše medosne razdalje. Prav tako je več tudi prtljažnega prostora, novi Polo pa v dolžino meri 4,053 milimetrov in je tako tudi največji Polo do sedaj.

avtoblog-volkswagen-polo-primerjava-razlike (8) avtoblog-volkswagen-polo-primerjava-razlike (7)Za razliko od zunanjosti, je notranjost povsem drugačna. Več poudarka je pričakovano namenjeno multimedijskem sistemu z zaslonom na dotik, v tem segmentu vozil pa so velika novost tudi digitalni merilniki imenovani Active Info Display. V novi generaciji so uporabili tudi boljše materiale in se posvetili ergonomiji, kar je vidno tudi na prvi pogled. Veliko je asistenčnih sistemov, ki bodo potnike v vozilu varovali, voznika pa opozarjali na nevarnosti v prometu.

avtoblog-volkswagen-polo-primerjava-razlike (14) avtoblog-volkswagen-polo-primerjava-razlike (12)Prejšnja generacija je v različici GTI pod motornim pokrovom imela vgrajen 1,8-litrski prisilno polnjen bencinski motor, ki je razvil 192 ”konjev”, v tej generaciji pa bo v različici GTI nameščen 2,0-litrski prisilno polnjen bencinski motor, ki bo razvil kar 200 ”konjev”! Od ”običajnih” različic, se je Polo GTI ločil po večjih aluminijastih platiščih, nižjem ”športnem” podvozju in dodatnimi oznakimi in rdečimi detajli.

avtoblog-volkswagen-polo-gti (2) avtoblog-volkswagen-polo-gti (1)Volkswagen Polo se v novi generaciji predstavlja kot povsem novo vozilo s podobno silhueto prejšnji generaciji. Ta ”recept” za znamko očitno odlično deluje, saj so do danes prodali že 14 milijonov primerkov tega modela.

 

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.progressive.ua

создать интернет магазин киев

https://topobzor.info