Prikaži kategorije
Domov / Dogodki / V Ljubljani prejel kazen kljub nakupu parkirnega listka!?
Metelkova_ZD

V Ljubljani prejel kazen kljub nakupu parkirnega listka!?


Ljubljanska parkirna mesta so po večini plačljiva, ter ob nakupu parkirnega listka omogočijo parkiranje na določenih parkirnih prostorih do ene ure, vendar pa povsod to ne velja.

Kar je dodobra spoznal voznik, ki je parkiral svoje vozilo pred zdravstvenim domom na Metelkovi v centru Ljubljane, kupil parkirni listek in se po 40 minutah vrnil, kjer pa ga je na vetrobranskem steklu pričakalo obvestilo redarstva. Kazen je bila napisna na podlagi 2. odstaa 68. člena zakona o pravilih v cestnem prometu, ki določa da mora na območju kratkotrajnega parkiranja, voznik označiti čas prihoda na vidnem mestu v vozilu. Po izteku dovoljenega časa mora voznik vozilo odpeljati.

Ker je bilo vozilo parkirano na modri coni (katerih je kar nekaj na tistem mestu), parkirnega listka voznik praktično nebi potreboval, saj je tam parkiranje dovoljeno največ 30 minut, čas prihoda pa mora voznik označiti na listek in ga pustiti na vidnem mestu na armaturni plošči. V nasprotnem primeru pa se na vozilu znajde obvestilo redarstva in kazen v višini 40 evrov oziroma polovičnih 20 evrov če je znesek plačan v 8. dneh. Previdno torej, med parkiranjem v Ljubljani.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
alpari

https://farm-pump-ua.com

В интеренете нашел интересный портал со статьями про создание интернет магазин www.progressive.ua