Prikaži kategorije
Domov / Znamke / BMW / Video: BMW M1 ProCar – to je pravi zvok šestvaljnika!
AVTOBLOG-BMW-M1ProCar (1)_1575x1050

Video: BMW M1 ProCar – to je pravi zvok šestvaljnika!


Na spletu smo zasledili zelo zanimiv video posnetek dirkalnika BMW M1 ProCar, ki med vožnjo ‘bruha ogenj’ in proizvaja enega najboljših zvokov šestvaljnika, kar smo jih kdajkoli slišali.

Veliko entuziastov te bavarske znamke, moleduje za pravega naslednika ikonskega BMW M1 superavtomobila, vendar izgleda, da se pri BMWju čedalje bolj oddaljujejo od te ideje. No vseeno lahko svet uživa v ‘preživelih’ originalih, še posebej v dirkaški ProCar različici.  Ta je bila ustvarjena leta 1979 za serijo dirk, ki so služile kot uvodne dirke večim evropskim dirkam formule 1.

AVTOBLOG-BMW-M1ProCar (2)_1680x1046

M1 ProCar se je zelo razlikoval od cestne različice tega avtomobila, delila sta si namreč le nekaj komponent. Takoj opazimo obsežno dodelavo aerodinamike, kronski dragulj tega avtomobila pa je bil seveda 3.5 litrski vrstni šestvaljnik, ki je pri 9.000 obratih na minuto proizvajal 470 konjskih moči, kar je kar 200 ‘konjev’ več od cestne različice. Vso to moč je prenašal na zadnji kolesni par preko pet stopenjskega ročnega ZF menjalnika. Že podatek o moči priča, da je bil M1 ProCar izjemno hiter, vendar številki 4,5 in 300 povesta še več. 4,5 sekunde namreč tak dirkalnik potrebuje za pospešek do ‘stotice’, končna hitrost pa znaša preko 300 kilometrov na uro.

Zato so videi kot je spodnji, prava paša za oči in ušesa. Že videti ‘starodobni’ dirkalnik, ki je še vedno vožen tako, kot je bilo zanj predvideno davnega leta 1979 je izjemno, ko pa dirkalnik ob taki vožnji še proizvaja zvok kot ga M1 ProCar in obenem še bruha ogenj, enostavno damo zvočnike naglas in uživamo v simfoniji bavarskega seksteta.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
look

見て

www.pillsbank.net