Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Jaguar / VIDEO: Britanska divja mačka preži na nemško “jagnje”
amg-gt-jaguar-f-type-02

VIDEO: Britanska divja mačka preži na nemško “jagnje”


Iz Nemčije prihajajo sami močni, mogočni športni avtomobili in le malokrat se najde ustrezen konkurent, ki se jim lahko suvereno postavi ob bok. Jaguar F-Type Coupe R je bil dovolj pogumen, da se je spopadel z Mercedes-AMG GT S. Korajža velja!

Priznati je treba, da avtomobila ob prvem pogledu delujeta podobna in bi ju lahko takoj uvrstili v isto kategorijo. Ravno zaradi tega so se pri oddaji MotorTrend Head2Head odločili preizkusiti vsakega posebej in enega ob drugem. Zanimalo jih je, če lahko štirikolesno gnan britanski “divjak” s 550 konjskimi močmi premaga mogočnega in neustrašnega Nemca.

amg-gt-jaguar-f-type-01

Leta 2015 si je namreč AMG GT prislužil laskavi naslov Najboljši vozniški avtomobil, ki mu ga je dodelil Motor Trend. Jaguar F-Type V8 je takrat dosegel šele 9. mesto. Ker pa pri Motor Trend verjamejo, da lahko Jaguar z oznako “R” naredi še veliko več, so se odločili oba temeljito preizkusiti.

Jaguar F-Type R AWD Coupe

Prostor pod pokrovom motorja mu zapolnjuje 5,0 litrov velik, prisilno polnjen V8. Slednji premore odločnih 550 KM in 680 Nm navora in avtomobil od 0-100 km/h potisne v 4,1 sekunde. S pomočjo štirikolesnega pogona in 8-stopenjskega samodejnega menjalnika pa kaj kmalu doseže tudi svojo najvišjo hitrost 300 km/h.

Mercedes-AMG GT S

Slednji iz manjšega 4,0-litrskega osemvaljnika s pomočjo dveh turbin na zadnja kolesa preko 7-stopenjskega DCT menjalnika prenese 502 konjski moči in 650 Nm navora. Kljub manjši moči potrebuje do stotice le 3,8 sekunde, pospešuje pa do elektronsko omejenih 310 km/h.

Kako se tekmeca obneseta na cesti in dirkališču ter kdo je hitrejši in zmagovalec dvoboja, si oglejte v videoposnetku. Uživajte!

Vir:
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.renesans-centr.kiev.ua

monaliza.kiev.ua

steroid-pharm.com/