Prikaži kategorije
Domov / Novice / Video: Električni NIO EP9 podrl rekord na Nürburgringu
AVTOBLOG-NIO-EP9 (5)

Video: Električni NIO EP9 podrl rekord na Nürburgringu


Kot ste verjetno slišali, imamo novega kralja Nurburgringa, ki prvič v zgodovini za pogon ne uporablja fosilnih goriv, vendar elektriko.

EP 9 kitajskega podjetja NIO je z ‘zelenim peklom’ opravil v vsega šestih minutah in 45,9 sekunde, kar pomeni, da ni prehitel le Lamborghini Huracan Performante-ja ampak tudi Radicala SR8LM, ki je dolga leta stal na prestolu.

AVTOBLOG-NIO-EP9 (1)
Pod eksotično karoserijo, skriva EP9 kar štiri elektromotorje, ki skupaj proizvedejo kar 1 MW moči (1360 konjskih moči) in štiri menjalnike, ki skrbijo za prenos moči. Od 0 do 100 kilometrov na uro pospeši v 2.7 sekunde, do 200 kilometrov na uro pa potrebuje vsega 7.1 sekunde. Končna hitrost znaša kar 312 kilometrov na uro, vseeno pa naj bi z enim polnjenjem naredil 427 kilometrov in se napolnil na 100% v le 45 minutah.

AVTOBLOG-NIO-EP9 (4)

NIO ni razkril, kakšne pnevmatike je uporabljal med postavljanjem tega časa, vendar je bil prototip viden s ‘slick’ pnevmatikami med prejšnjimi poizkusi, zato lahko domnevamo, da tokrat ni bilo nič drugače, kar pa postavi pod vprašaj ‘novi rekord’. Povedali so le, da bodo izdelali tudi drugo serijo desetih EP9, da zadostijo povpraševanju in tako dvignili skupno število proizvedenih vozil na 20, kjer bo vsako vozilo narejeno specifično glede na želje naročnika s ceno večjo od 1.3 milijona €.

Ne glede na pnevmatike in stanje vozila je čas še vedno impresiven, zato si spodaj oglejte ‘onboard’ posnetek, ki res spada v kategorijo najzanimivejših.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
Этот полезный интернет-сайт про направление Comanche Moto Six W20.