Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Porsche / Video: Novi Porsche GT3 ‘raztrgal’ Nürburgring
AVTOBLOG-Porsche-911_GT3-2018  (5)

Video: Novi Porsche GT3 ‘raztrgal’ Nürburgring


Porsche je objavil, da je njihov testni voznik Lars Kern v novem Porscheju 911-991.2 GT3, opravil z ‘ringom’ v le 7 minutah in 12,7 sekunde.

Poleg časa je Porsche, kot se tudi spodobi, priložil video celotnega kroga in obenem potrdil, da je bil avtomobil v standardni obliki, opremljen s hitrim  PDK avtomatskim menjalnikom in opcijskim štirikolesnim krmiljenjem, za oprijem pa so skrbele pnevmatike Michelin Pilot Sport 2S. Neverjetno hiter čas je 12,3 sekunde hitrejši od predhodnika z isto GT3 oznako, kar prikazuje zelo velik skok. Porsche je priskrbel tudi ostale podatke, kot so temperatura zraka, ki naj bi na tisti dan znašala 8 stopinj celzija, medtem ko je imela podlaga 6 stopinj celzija več (14°C), kar naj bi bilo idealno, da je lahko Kern pritisnil plin do konca.

AVTOBLOG-Porsche-911_GT3-2018 (5)
“Nekaj let nazaj, so bili taki časi kroga na Nurburgringu, dosegljivi le dirkalnikom s ‘slick’ pnevmatikami, sedaj pa ga lahko doseže GT3 z dokaj skromno zalogo moči, ki je še vedno povsem primeren za vsakodnevno uporabo” je pojasnil Andreas Preuninger, vodja Porschejevega GT oddelka.

Motor je največja sprememba napram predhodniku. 4.0 litrski atmosferski bokserski šestvaljnik je dobil višje pomaknjeno rdeče polje vrtljajev in 500 konjskih moči, kar je 24 več od predhodnika. “Če lahko hitro voziš na Nordschelife, si lahko hiter kjerkoli na svetu” je dodal Frank-Steffan Wailser, Podpredsednik Porsche Motorsporta.

Za ogled videa kliknite ‘play’ ikono na spodjem in si poglejte, kako izgleda pravi hitri krog na Nurburgringu in za dobrih 7 minut prisluhnite simfoniji porschejevega atmosferskega šestvaljnika.

 

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


  1. Mitja says:

    Ta zadnja izjava ne bo držala. Ta proga je specifična in jo je težko primerjati z katero koli drugo. Pa še to, rezerve je še full, vsaj 5-10 sekund bi šel še hitreje, seveda če bi imel… ::)

AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://medicaments-24.net

gepatite.com

https://progressive.ua