Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Video: Popolni ‘sleeper’ v obliki 1.200 konjskega Audija S4 B5
AVTOBLOG-S4-sleeper (1)_1400x1050

Video: Popolni ‘sleeper’ v obliki 1.200 konjskega Audija S4 B5


Na spletu smo zasledili brutalno hitrega Audija S4 s kar 1.200 konjskimi močmi, kateremu vsaj na zunaj ne bi nikoli pripisali takšnih zmogljivosti.

V avtomobilskem svetu še kako drži, da Audi izdeluje ene najboljših avtomobilov za dirke v pospeševanju. Celo veliki karavani s štirimi krogi v oznaki, kot je naprimer model RS6, lahko v ravni liniji držijo korak s pravimi eksotičnimi superšportniki. Seveda jih z lahkoto še dodatno predelamo, takrat pa lahko nekateri primerki dosegajo moči celo v rangu Bugatti Veyrona.

AVTOBLOG-S4-sleeper (3)_1400x1050

Še na videz precej umirjenega Audi S4 karavana, se da predelati do te mere, da je med najhitrejšimi na ‘drag’ stezi. Točno ta primerek, je sicer B5 generacija audijevega S4 karavana, kateremu so vgradili 3.0 litrski motor iz modela RS4 in nanj namestili Garrett GT3086 turbinski polnilnik. To mu poleg ostalih dodelav omogoča, da proizvaja kar 1.200 konjskih moči.

V standardni obliki je imel B5 S4 vgrajen twin-turbo V6 motor s 261 konjskimi močmi, sedaj s skoraj tisoč konjskimi močmi več, pa se je lahko kar izstrelil po pisti in dosegel končno hitrost 303 kilometre na uro.

AVTOBLOG-S4-sleeper (2)
Na videu avtomobil izgleda skoraj komično hiter, saj v drugem poizkusu še v tretji prestavi zavrti vsa štiri kolesa v prazno. Več kot očitno je 1.200 konjskih moči preveč za to šasijo, vendar moramo priznati, da je ta S4 karavan definitivno eden najboljših, tako imenovanih ‘sleeperjev’.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
surrogate uk

https://www.best-cooler.reviews

www.avto-poliv.com.ua/uslugi/proektirovanie-avtopoliva